Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Letos skoraj pet milijonov evrov več za socialnovarstvene programe

Za vas piše:
M. M.
Objava: 23. 02. 2022 / 07:54
Oznake: Politika
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.02.2022 / 07:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Letos skoraj pet milijonov evrov več za socialnovarstvene programe
FOTO: Tatjana Splichal

Letos skoraj pet milijonov evrov več za socialnovarstvene programe

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj je podpisal sklep o sofinanciranju večletnih socialnovarstvenih programov. V letošnjem letu bo za te programe na voljo 4,8 milijona evrov več kot lani.

Kot pojasnjujejo na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, bo večji del denarja namenjen dvigu plač zaposlenih pri izvajalcih socialnovarstvenih programov, ki se niso spreminjala vse od leta 2012.

Za plače 3,5 milijona evrov več

Za socialnovarstvene programe bo tako v letošnjem letu namenjenih 21 milijonov evrov, kar je 4,8 milijona kot lani. »Dodatna sredstva bodo namenjena predvsem povišanju plač zaposlenih pri izvajalcih socialnovarstvenih programov, s čimer se odpravlja neenakosti z javnim sektorjem, kjer so plače rasle, pri izvajalcih socialnovarstvenih programov pa so ostale nespremenjene vse od leta 2012,« pravijo na ministrstvu in dodajajo, da bo za stroške dela zagotovljenih 3,5 milijona več sredstev, kar v povprečju prinaša 16-odstoten dvig plač.

Za stroške dela bo zagotovljenih 3,5 milijona evro več sredstev, kar v povprečju prinaša 16-odstoten dvig plač.

Razpis tudi kot odziv na posledice covida-19

Z razpisom so se na ministrstvu odzvali tudi na posledice epidemije covid-19 in dodatno točkovali razvojne programe, kot so dnevni centri za otroke in mladostnike s svetovalnicami, programi na področju duševnega zdravja, nastanitveni programi, programi za Rome.

Sofinanciranje do največ 80 % celotnega projekta

»Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti sofinancira programe največ v višini do 80 % vrednosti celotnega projekta, ostala sredstva pa morajo izvajalci zagotoviti iz lokalnih skupnosti, donacij, participacije uporabnikov in drugih virov.« Sredstva so sicer praviloma namenjena za stroške dela strokovnih delavcev, laičnih delavcev in materialne stroške, ki so nujni za izvajanje programov.

Nalaganje
Nazaj na vrh