Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Letos Stični mladih roko podala Občina Ivančna Gorica

Za vas piše:
Helena Adamič
Objava: 15. 09. 2021 / 13:41
Oznake: Družba, Mladi
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.09.2021 / 15:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Letos Stični mladih roko podala Občina Ivančna Gorica
Občina je to leto pomoč nudila tudi pri pridobivanju različnih dovoljenj ter usklajevanju lokalnih ponudnikov. FOTO: Branko Petauer

Letos Stični mladih roko podala Občina Ivančna Gorica

Letošnja jubilejna Stična mladih že vneto odšteva dneve do sobotnega začetka. Je pa to leto tudi za organizatorje predstavljalo prelomnico v organizaciji, saj jim je na mnogih področjih na pomoč to leto priskočila tudi Občina Ivančna Gorica. Slednja se je vabilu za sodelovanje z veseljem odzvala, zadovoljstvo pa je obojestransko se ga obe strani veselita tudi v prihodnje.

Prvi korak k občini Ivančna Gorica so organizatorji srečanja Stična mladih naredili že junija lani, ko se še niti ni vedelo ali se bo srečanje moč izvesti. Na občini so nas bili zelo veseli, še posebej je glede tega izrazil zadovoljstvo župan Dušan Strnad, ki bo tudi letos na Stični pozdravil vse zbrane, je povedal Matevž Mehle, direktor Katoliške mladine.

Pomoč pri pridobivanju dovoljenj

Sicer je Občina organizacijo srečanja to leto podprla na različne načine. Med drugim so to leto prvič v proračun namenili sredstva za srečanje Stične mladih in nudili finančno podporo ter bili obenem v veliko pomoč pri pridobivanju različnih dovoljenj, med drugim za zaporo ceste in uporabo parkirišč pri osnovni in srednji šoli, pravi Klara Rogina, koordinatorka Stične mladih in vodja odnosov z javnostmi pri Katoliški mladini. 

Pogled na Ivančno Gorico. FOTO: Nejc Travnik

Festival Stična mladih spodbuja mlade k zdravim, dobrim vrednotam, zato si želimo in podpiramo, da festival »diha« tudi z lokalnim okoljem. Občina Ivančna Gorica je tako z veseljem sprejela ponujeno roko sodelovanja, saj si želimo, da se mladi tu počutijo dobro ne samo na Stični mladih, ampak skozi vse leto. (Dušan Strnad, župan občine Ivančna Gorica)

S skupnimi močmi

Martina Hrovat, podžupanja Občine Ivančna Gorica je izrazila zadovoljstvo, da so organizatorji v njih to leto prepoznali partnerja, s katerim lahko sodelujejo in dogodek pripravijo s skupnimi močmi, saj se morajo na prijazen način urediti velike in majhne obrobne zadeve, ki na potek dogodka pomembno vplivajo. 

Da lahko Stična brezskrbno poteka, je potrebno veliko časa in neumornega sodelovanja. FOTO: Tatjana Splichal

Prihod tolikšnega števila mladih skupaj z obiskom eminentnih ljudi ima na dogajanje v Stični in njeni okolici pomemben vpliv tako na dogajanja v kraju, kot na življenje prebivalcev. Vsekakor pa vse to pripomore k večji prepoznavnosti Občine, kjer želijo, da se njihov slogan Prijetno domače izrazi v polnem pomenu besede.

Občina je v polnem pomenu besede učinkovito izkazala svojo pomoč pri posredovanju kontaktov oseb, ki so bile odgovorne za pridobivanje dovoljenj in za izvedbo uradnih postopkov.

»Pomagali smo vzpostaviti prvi stik z odgovorni osebami za posamezno področje, kot so za športni objekti, parkirišča. Posredovali smo povabilo organizatorjev našim lokalnim ponudnikom, če so pripravljeni sodelovati na dogodku. Poiskali smo sogovornika na Slovenskih železnicah in v našem Zdravstvenem domu.« (Martina Hrovat)

S pomočjo občine so organizatorji so se to leto lažje prilagodili urniku Slovenskih železnic. FOTO: Tatjana Splichal

Prevoz vlakov

Pomoč so ponudili pri organizaciji železniškega prevoza, saj Slovenske železnice vsako leto organizirajo poseben vlak za udeležence. To leto je bilo potrebno spremeniti program in tudi prilagoditi uro odhoda vlaka iz Ljubljane in tudi v obratni smeri, pri čemer je bila Občina v veliko pomoč.

»Zelo veliko nam pomeni časovnica odhodov vlakov, ki so sicer zelo striktni. Če zamudi en vlak, se zamaknejo vsi za njim. V preteklosti smo se urniku Slovenskih železnic zelo težko prilagodili. To leto pa so vsak svoj delček pri organizaciji prispevali Občina, Slovenske železnice, lokalno gasilsko društvo, Opatija Stična, Zavod prijetno domače. (Klara Rogina)

Površine za športni turnir

Zaradi neravne površine travnika, na katerem vsako leto poteka nogometni turnir so mladi udeleženci izrazili željo po spremembi prostora, zato bo ta to leto potekal v športnih prostorih Osnovne šole Stična in Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica, ki sta znani po zavidljivih površinah zlasti notranjih telovadnih prostorov. Občina je uskladila sodelovanje z obema ravnateljema, ki sta prostor v šoli z veseljem odstopila.

Prednost pri organizaciji želijo tudi na Katoliški mladini dati lokalnim ponudnikom. Na fotografiji Matevž Mehle. FOTO: Katoliška mladina

Prijetno domače

S svojim programom in predstavitvijo turistične ponudbe se bo na stojnici na srečanju predstavil tudi Javni zavod za kulturo in turizem Prijetno domače. Sodelovanje Občine s tokratnim srečanjem Stične mladih jih veseli z dveh vidikov.

Prvi je vključenosti mladih posameznikov, ki pri srečanju že sodelujejo, z njim živijo in dihajo ter drugega, ki vključuje turistične in gostinske ponudnike, ki predstavijo vsebine, zaradi katerih se bodo ti mladi morda še kdaj vrnili v tej kraje, obiskali kakšno znamenitost. (Maja Lampret, direktorica zavoda Prijetno domače)

Prijazni odzivi

Takšno sodelovanje je bilo plod prijaznih odzivov vseh, s katerimi sta strani prišli v stik pri dogovorih o sodelovanju. Martina Hrovat upa, da bodo lahko takšno zgodbo o uspehu gradili tudi prihodnja leta in da bo v prihodnje na tem dogodku sodelovalo še več domačih ponudnikov. Želja po tvornem sodelovanju je obojestranska, saj si tudi Katoliška mladina pri organizaciji vseh prihodnjih srečanj želi pridobiti lokalne ponudnike. 

Tudi v smislu tega so se na Občini zelo angažirali. V pomoč je namreč, če se stvari, ki jih potrebujemo, najdejo v samem kraju. (Matevž Mehle)

Kupi v trgovini

Novo
Klic
Za mladino
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh