Zapri
Iskanje

Letos že 45 duhovnikov žrtev vloma

Franci Petrič
Za vas piše:
Franci Petrič
Objava: 04. 11. 2016 / 12:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:32
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Letos že 45 duhovnikov žrtev vloma

Letos že 45 duhovnikov žrtev vloma
Nadškof Zore se je srečal z duhovniki ljubljanske nadškofije, ki so v letošnjem letu doživeli vlom ali tatvino v župnišču.
V četrtek, 3. novembra, je bilo na povabilo nadškofa Stanislava Zoreta v Zavodu sv. Stanislava srečanje duhovnikov ljubljanske nadškofije, ki so doživeli v letošnjem letu vlom ali tatvino v župnišču. Teh je bilo to leto v nadškofiji že 45. Srečanju je dal pečat pogovor s kriminalističnim inšpektorjem specialistom, ki je duhovnikom spregovoril o tovrstnem kriminalu v Sloveniji ter načinih, kako ga preprečiti oz. kako ravnati v trenutkih, ko je ogroženo življenje in premoženje duhovnikov. Med drugim je tudi povedal, da so konec policisti Policijske postaje Logatec 21. oktobra odvzeli prostost 36-letnemu moškemu iz okolice Novega mesta zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine v župnišče v okolici Ljubljane, ki je bila izvršena v noči na 5. avgusta. Z ogledom kraja kaznivega dejanja in nadaljnjo kriminalistično preiskavo je bilo ugotovljeno, da je osumljeni vlomil skozi okno objekta in vstopil v pisarno, kjer je v predalu pisalne mize našel ključ, s katerim je odklenil kovinsko blagajno in iz nje odtujil denar. 36-letni osumljenec je bil priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Slednji je bil že večkrat obravnavan in obsojen za tovrstna kazniva dejanja. Predvidevajo, da gre za kolovodjo zadnjih vlomov v župnišče. Nadškof Zore je v nagovoru zagotovil duhovnikom tudi konkretno pomoč nadškofije pri zagotovitvi njihove varnosti.


Letos je že 45 duhovnikov ljubljanske nadškofije doživelo vlom ali tatvino (foto: Franci Petrič)


Napotke, kako ravnati ob vlomu v župnišče, je duhovnikom posredoval kriminalist.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh