Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Letos želijo božično drevo svetemu očetu podariti Ukrajinci

Objava: 22. 06. 2011 / 07:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Letos želijo božično drevo svetemu očetu podariti Ukrajinci

Trg sv. Petra v Vatikanu vsako leto krasi božično drevo iz ene od evropskih držav.

Božično drevo za Trg sv. Petra naj bi letos pripotovalo iz Ukrajine, so v začetku tedna za avstrijsko katoliško agencijo Kathpress potrdili z ukrajinskega veleposlaništva v Vatikanu. Novi grško-katoliški nadškof iz Kijeva, Svjatoslav Ševčuk, je pred dnevi z veleposlanico Tetiano Iževsko že razpravljal o organizacijskih vprašanjih omenjene pobude. Če bo prišlo do uresničitve zamisli, bo osrednji vatikanski trg prvič krasilo ukrajinsko drevo. Vsako leto ena izmed evropskih držav Vatikanu podari veliko smreko, ki v adventnem in božičnem času stoji ob jaslicah na Trgu sv. Petra.

Ševčuk te dni v Rimu vodi srečanje 'Male sinode' svoje Cerkve. Ob tem je izrazil zahtevo po izboljšanju dušnopastirske oskrbe za ukrajinske preseljence, je na spletni strani ukrajinsko-katoliške Cerkve ob koncu tedna javil pristojni tiskovni urad.

'Mala sinoda' je namenjena načrtovanju in pripravam vsakoletne 'Velike sinode', ki ima zakonodajno funkcijo, udeležijo pa se je vsi škofje ukrajinsko-katoliške Cerkve. Naslednja 'Velika sinoda' bizantinskega obreda bo potekala od 4. do 11. septembra v Braziliji.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh