Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Letošnje postne duhovne vaje za papeža bo vodil kardinal iz Konga

Objava: 13. 02. 2012 / 08:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Letošnje postne duhovne vaje za papeža bo vodil kardinal iz Konga

S kardinalom Monsengwom Pasinyo bo svetega očeta že drugič v postni čas uvedel afriški cerkveni dostojanstvenik.

Kardinal Laurent Monsengwo Pasinya, dvainsedemdesetletni nadškof v prestolnici Konga, Kinšasi, bo letos vodil postne duhovne vaje za papeža Benedikta XVI., je minuli konec tedna sporočila francoska katoliška agencija ‘I.Media’. S tem bo po kardinalu Francisu Arinzeju, ki je to nalogo opravil leta 2009, svetega očeta in njegove sodelavce v postni čas že drugič uvedel afriški cerkveni dostojanstvenik. Duhovne vaje, med katerimi udeleženci prisluhnejo duhovnim nagovorom, so letos predvidene med 26. februarjem in 3. marcem.

Monsengwo Pasinya, ki nadškofijo Kinšasa vodi od leta 2007, kardinalski škrlat pa je prejel leta 2010, sodi med najuglednejše cerkvene voditelje v Afriki. Leta 1984 je bil kot pomožni škof izvoljen za predsednika škofovske konference v svoji domovini. Pri svojem delu se posebej zavzema za mednarodno katoliško mirovno gibanje ‘Pax Christi’.

Kot poroča Radio Vatikan, bodo duhovne vaje tako kot vsako leto potekale v kapeli Odrešenikove Matere v Vatikanu, tema duhovnih vaj pa je vzeta iz začetnih vrstic prvega Janezovega pisma: »In mi smo v občestvu z Očetom in njegovim Sinom Jezusom Kristusom« (1 Jn 1,3).

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh