Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Letošnji novomašniki obiskali uredništvo Družine

Katja Zver
Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 17. 04. 2024 / 07:52
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.04.2024 / 12:32
Letošnji novomašniki obiskali uredništvo Družine
Mel Kovic, Luka Jesenko, Gregor Markelc. FOTO: Katja Zver

Letošnji novomašniki obiskali uredništvo Družine

Letos se na mašniško posvečenje pripravljajo štirje diakoni: Mel Kovic, Luka Jesenko, Gregor Markelc in Matjaž Venta. Bodoči novomašniki iz različnih župnij, škofij in redovnih skupnosti so v sredo, 10. aprila, obiskali uredništvo Družine, si ogledali prostore, spoznali sodelavce in ob tem z nami delili nekaj misli.

Mel Kovic, ki trenutno deluje v župniji Biljana v Goriških brdih, je priča številnih izzivov pri poučevanju verouka ter delu z mladino. Luka Jesenko iz župnije Godovič svoje diakonsko leto preživlja v župniji Sežana. Salezijanec Gregor Markelc pa živi in deluje v salezijanski skupnosti Želimlje. Četrti novomašnik Matjaž Venta, ki se zaradi bolezni obiska ni udeležil, prihaja iz Doba pri Domžalah.

Kako se pripravljajo na novo službo

Bodoča novomašnika koprske škofije Mel in Luka bosta mašniško posvečenje prejela na praznik apostolov sv. Petra in Pavla ob 17. uri. Mel Kovic iz župnije Miren pri Novi Gorici se z navdušenjem pripravlja na ta dan: »Tega dne se že zelo veselim. To pomeni postati duhovnik in služiti Božjemu ljudstvu na ta način. Zdi pa se mi bistveno, da se notranje pripravim na ta veliki dar, ki mi ga bo Gospod podaril. Menim, da je diakonsko leto najboljša priprava na duhovništvo.«

Kot je povedal Luka Jesenko, se morda na prvi pogled zdi,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh