Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Libanonski minister: Papež bo dovolj zaščiten

Objava: 13. 09. 2012 / 13:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Libanonski minister: Papež bo dovolj zaščiten

Med obiskom Benedikta XVI. v Libanonu, ki se pričenja danes, v Bejrutu in okolici veljajo stroge omejitve za osebni promet.

Libanon je po navedbah vlade v Bejrutu dobro pripravljen na zaščito papeža v času njegovega obiska. Upoštevani so vsi varnostni ukrepi, je minulo sredo na tiskovni konferenci v Bejrutu pojasnil minister Nazim Khoury, zadolžen za pripravo papeževega obiska. Med papeževim obiskom v Libanonu in sporom v Siriji ne smemo vleči nikakršnih vzporednic. Benedikt XVI. prihaja v deželo, da bi izpostavil vlogo Libanona v prizadevanjih za mir na Bližnjem Vzhodu, je poudaril Khoury.

Med papeževim obiskom v Bejrutu in okolici veljajo stroge omejitve za osebni promet. V širši okolici je na določenih mestih začasno prepovedano parkiranje osebnih vozil. Za srečanje papeža z mladimi v soboto zvečer in tudi za druge prireditve bodo za udeležence na voljo sredstva javnega prevoza. V libanonski prestolnici že več dni velja prepoved nošenja strelnega orožja; izjema so le pripadniki varnostnih sil. Prepovedani so tudi zračni preleti v okolici vatikanskega veleposlaništva na severu Bejruta. Zračni prostor poostreno nadzorujejo.

Minulo sredo zvečer so v libanonski prestolnici priredili islamsko-krščanski shod na pobudo grško-katoliškega nadškofa Issama Youhanne Darwicha. Pričel se je s štirimi skupinami udeležencev, ki so se iz štirih islamskih in krščanskih četrti Bejruta napotile na skupno srečanje v parku pri libanonskem Narodnem muzeju.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh