Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Liturgični zvezek otroke vzpodbuja k poslušanju Božje besede

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 11. 09. 2022 / 08:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.09.2022 / 08:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Liturgični zvezek otroke vzpodbuja k poslušanju Božje besede
Dovršen in inovativen liturgični zvezek prispeva k temu, da otroci z zanimanjem vstopajo v novo veroučno leto. FOTO: Knjigarna Družina

Liturgični zvezek otroke vzpodbuja k poslušanju Božje besede

Uredništvo revije Mavrica je za kvaliteten začetek veroučnega leta pripravilo interaktiven liturgični zvezek. Vsebuje veliko novosti in izboljšav, ki bo otroke skozi vso leto vzpodbujal k aktivnemu premišljevanju Božje besede in spodbujanje otrok k obisku nedeljske maše.

Liturgični zvezek je zasnovan tako, da vsako nedeljo ali praznik izpostavi evangeljsko misel. Zatem sledijo tri vprašanja, vsako je prilagojeno eni triadi, da bi se bolj približali različnim starostnim skupinam otrok. Oblikovno in vsebinsko je blizu tako otrokom kot zgodnjim najstnikom, saj se v njem prepletajo fotografije in ilustracije priznanih slovenskih otroških ilustratorjev. 

Kakšne so novosti?

Liturgični zvezek poleg koledarja, strani za obvestila in molitve ob začetku veroučne ure, po novem vsebuje še sodobno interaktivno gradivo. 

»Najtežje je nagovoriti otroke,« je povedala urednica revije Mavrica Melita Košir in dodala, da poleg QR kode liturgični zvezek vsebuje kar 66 kratkih razlag, ki so jih posneli duhovniki iz vse Slovenije. Kratke video posnetke z nagovori k nedeljskemu ali prazničnemu evangeliju, lahko otroci poslušajo na YouTube kanalu z aktiviranjem QR kode. Sodelovali so: Marko Rijavec, Martin Zlobko, Jože Plut, Mitja Markovič, Marko Čižman in Urban Lesjak

FOTO: Knjigarna Družina                                                         

Novost tudi katehetski pripomočki 

Uredništvo Mavrice je letos pripravilo še eno novost, in sicer katehetske pripomočke Mavrični most in Mavrični izzivi za veroučence prve in druge triade, saj so kateheti pogosto izrazili potrebo po teh gradivih. 

FOTO: Knjigarna Družina

Mavrični izzivi so odličen pripomoček za prilagodljivejše predavanje otrokom preko kvizov, izpolnjevank, labirintov in številnih drugih izzivov. S pomočjo tega bodo otroci lažje spoznavali lepoto cerkvenega leta, krščanske simbole in Jezusovo življenje ter delovanje.

Liturgični zvezek otrokom pomaga prepoznavati lepoto božje besede. Mi si želimo, da otroci živijo iz božje besede, da jo premišljujejo v svojem srcu. Nato jih je pa potrebno navaditi. (Melita Košir)

Priložena tudi tematska priloga

Zraven nagovorov liturgični zvezek vsebuje še druge uporabne strani, kot so koledar, strani za obvestila in molitev ob začetku veroučne ure. Poleg nagovorov otroci v zvezku najdejo tematsko prilogo Moje molitve, šmarnice in božično devetdnevnico. 

Kupi v trgovini

Za Cerkev služenja in uboštva
Duhovna rast
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh