Zapri
Iskanje

Tudi katehetski učbenik je lahko sodobno interaktivno gradivo

Za vas piše:
Blaž Čermelj
Objava: 03. 09. 2022 / 10:44
Oznake: Maša, Vera, Mavrica
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.09.2022 / 11:40
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Tudi katehetski učbenik je lahko sodobno interaktivno gradivo

Tudi katehetski učbenik je lahko sodobno interaktivno gradivo
FOTO: Mavrica
Uredništvo revije Mavrica je ob začetku veroučnega leta predstavilo interaktiven liturgični zvezek, namenjen okoli 35.000 slovenskim veroučencem, s čimer se uvršča v sam vrh med učnimi pripomočki v Sloveniji. Letos so mu dodali še 66 kratkih video posnetkov z razlago evangelija.

»Cilj Liturgičnega zvezka je otroke prebuditi v poslušanje Božje besede. Potem bo Božja beseda sama delovala naprej,« pravi urednica Mavrice Melita Košir. Z avtorico Liturgičnega zvezka, katehistinjo Kristino Vrčon Jejčič, sta pri nastajanju upoštevali številne pripombe in izkušnje katehetov, ki so se nabrale v zadnjih sedmih letih, odkar zvezek izhaja pri Založbi Družina.


Da maša ne bo le obkljukana nedeljska obveznost

Hkrati ga je uredništvo želelo nadgraditi v sodobno interaktivno gradivo, da bi otrokom ponudil več kot le nalepko ob koncu maše in odkljukano nedeljsko obveznost. Letošnja novost so video nagovori šestih slovenskih duhovnikov k nedeljskemu ali prazničnemu evangeliju, ki ga lahko otroci poslušajo na youtube kanalu z aktiviranjem QR kode. To otroci najdejo ob vsakem evangeliju v Liturgičnem zvezku Mavrica. Kar 66 kratkih, dvominutnih razlag so za otroke v multimedijskem studiu Družine posneli duhovniki Marko Rijavec, Martin Zlobko, Jože Plut, Mitja Markovič, Marko Čižman in Urban Lesjak.

Poleg tega otroci v zvezku najdejo tematsko prilogo Moje molitve, šmarnice, božično devetdnevnico in povabila k sodelovanju, ki spodbujajo k temu, da se otroci v župniji čimbolj udomačijo.
Primer video posnetka za evangelij 4. septembra:


Uredništvo Mavrice je letos pripravilo še eno novost in sicer katehetske pripomočke Mavrični most in Mavrični izzivi za veroučence prve in druge triade (za 1., 2., 4. in 5., razred), saj so kateheti pogosto izrazili potrebo po teh gradivih.

Ogledate si jih lahko tukaj: https://www.druzina.si/knjigarna/knjige-veroucni

Kot dodajajo na uredništvu Mavrice, vsa ta gradiva prispevajo k temu, da otroci z zaupanjem vstopajo v novo veroučno in šolsko leto.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Kupi v trgovini

Novo
14,90€ Poglej izdelek: Kviz Jezusovo življenje
Nalaganje
Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Za vas smo pripravili e-darilo: 

Recepti za piškote in pecivo Marka Čižmana: Sladka pika na i

Kliknite tukaj

Close