Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Liturgično praznovanje praznika sv. Jožefa že v soboto

Za vas piše:
M. M.
Objava: 17. 03. 2023 / 09:49
Oznake: God, Maša, Svetniki
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.03.2023 / 08:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Liturgično praznovanje praznika sv. Jožefa že v soboto
Sveti Jožef z Jezusom v naročju. FOTO: Tatjana Splichal

Liturgično praznovanje praznika sv. Jožefa že v soboto

V nedeljo, 19. marca, obhajamo praznik in god sv. Jožefa. A letos praznični dan pade na četrto postno nedeljo, zato bo liturgično praznovanje svetega Jožefa v soboto, 18.marca.

V številnih župnijah bodo tako v soboto slovesne maše v čast sv. Jožefu, ki je bil mož Device Marije in Jezusov skrbnik. S tem bomo vstopili tudi v teden družine, ki ga vsako leto obeležujemo med praznikom sv. Jožefa in Gospodovega oznanjenja Mariji.

Obhajanje praznika v Ljubljani

V narodnem svetišču sv. Jožefa v Ljubljani vabijo k sveti maši na slovesen praznik zavetnika slovenskih dežel. Maše bodo 18. marca:

  • ob 10. uri, vodi rektor cerkve p. Tomaž Mikuš DJ
  • ob 16. uri, vodi p. Tomaž Podobnik DJ
  • ob 19. uri, vodi p. Damjan Ristič DJ, predstojnik skupnosti sv. Jožefa

Praznovanje v Novem mestu

Sveti Jožef je tudi glavni zavetnik novomeške škofije. Slovesno liturgično praznovanje bo danes ob 10. uri s sveto mašo v stolni cerkvi svetega Nikolaja v Novem mestu. Bogoslužje bo vodil novomeški škof Andrej Saje. K somaševanju so vabljeni vsi duhovniki in redovniki.

Na praznik sv. Jožefa Škofija Novo mesto vsako leto podeli najvišje škofijsko priznanje, odličje sv. Jožefa. Prejmejo ga osebe, ki jih odlikuje zgledno krščansko življenje in so dale poseben prispevek k življenju krajevne Cerkve. Letos ga bo prejel Ivan (Janko) Gabrič.

Maše na Sveti Gori, Ptujski Gori in Brezjah

Na Sveti Gori bodo svete maše v baziliki dopoldne, in sicer ob 8. in 10. uri, ter popoldne ob 17. uri. »Ta dan v Cerkvi začnemo tudi teden družine, ki ga vsako leto obhajamo med praznikom sv. Jožefa in Gospodovega oznanjenja Mariji. Priporočimo sv. Jožefu in Mariji vse naše družine,« so zapisali na spletni strani.

Na Ptujski gori bosta maši ob 7.30 in 10. uri.

Na Brezjah bodo maše ob 7. uri, 8.30, 10. uri, v popoldanskem času pa ob 16. in 18. uri.

Romarski shod pri svetem Jožefu nad Celjem

V nedeljo, 19. marca, prav na god sv. Jožefa, bo pri sv. Jožefu nad Celjem romarski shod. Mašo ob 10. uri in mašo za obrtnike ob 11.30 bo daroval dr. Robert Petkovšek CM. Svete maše na praznik bodo še ob 7. uri, ob 8.30 (opat Marjan Jezernik) in ob 18.30 (Vlado Bizant CM). Ob 18. uri bodo pete litanije, vse dopoldne pa bo priložnost za sveto spoved, so sporočili iz SŠK.

Blagoslov glavnega oltarja v Ivančni Gorici

V župnijski cerkvi sv. Jožefa v Ivančni Gorici pa bodo na 4. postno nedeljo ob 10. uri dopoldne blagoslovili nov glavni oltar. »Med nas prihaja nadškof Stanislav Zore, z nami bo tudi stiški opat p. Maksimilijan,« so dejali v ivanški župniji.

Nalaganje
Nazaj na vrh