Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Ljubeče se zazrimo v Jezusovo Mater«

Objava: 02. 01. 2015 / 10:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Ljubeče se zazrimo v Jezusovo Mater«

Frančišek je med včerajšnjo opoldansko molitvijo zbranim vernikom zaželel sreče v novem letu.

Papež Frančišek je med včerajšnjo opoldansko molitvijo angelovega češčenja z okna apostolske palače na Trgu sv. Petra v Vatikanu zbranim vernikom zaželel sreče v novem letu in jih povabil, naj se s pogledom vere in ljubezni zazrejo v Jezusovo Mater. V Njej, v ponižni ženi iz Nazareta, je namreč »Beseda meso postala in se naselila med nami« (Jn 1,14), zaradi česar je po papeževih besedah nemogoče ločiti zrenje Jezusa, Besedo življenja, ki je postal viden in otipljiv, od zrenja Marije, ki mu je podarila svojo ljubezen ter svoje človeško meso.



Potem ko je sveti oče po blagoslovu pozdravil vernike, ki so se iz različnih delov sveta zbrali na Petrovem trgu, je vsem skupaj pojasnil, kako so v tistem trenutku povezani z Roveretom v Trentinu, kjer je velik zvon z imenom Maria Dolens (Razbolela Marija), narejen v čast padlim v vseh vojnah in ga je leta 1965 blagoslovil blaženi Pavel VI. Zbrani romarji so kmalu zaslišali udarce tega zvona, ki so bili po papeževih besedah znamenje tega, da ne bo nikoli več vojn, temveč da bo med nami vedno prisotna želja in prizadevanje za mir in bratstvo med ljudstvi.

Frančišek je nato romarjem zaželel »blagoslovljeno leto, leto miru v nežnem Gospodovem objemu in pod materinskim varstvom Marije, Božje Matere in naše Matere«. Papež Frančišek je dodal še dogodek iz Efeza, kot je storil že med sveto mašo, in tudi vse zbrane na Trgu sv. Petra povabil, naj trikrat pozdravijo Marijo z besedami: Sveta Božja Mati.

Vir: Radio Vatikan / M. M. Š.
Foto: RV / AFP

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh