Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

"Ljubezen do bližnjega je neločljivo povezana z vero"

Objava: 12. 11. 2012 / 10:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

"Ljubezen do bližnjega je neločljivo povezana z vero"

Papež je med včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja spregovoril o zgledu svetopisemskih vdov.

Krščanska vera je po besedah papeža Benedikta XVI. neločljivo povezana z ljubeznijo do Boga in do bližnjega. “Bog od nas zahteva svobodno privolitev v vero, ki mora odsevati v naši ljubezni do sočloveka”, je sveti oče pojasnil v svojem nagovoru pred včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Nihče ni tako reven, da ne bi mogel česa podariti bližnjemu, je Benedikt XVI. poudaril pred množico več kot deset tisočih vernikov, ki so se v Vatikanu zbrali v novembrskem dežju.


Papež se je v svojem nagovoru oprl na včerajšnji berili in evangelij, v katerih smo lahko slišali o zgledu dveh vdov, tisti iz Prve knjige kraljev ter uboge vdove, ki je dala v tempeljsko zakladnico vse, kar je imela. Slednja po papeževih besedah predstavlja dragocen zgled krščanske vere.

”Uboga vdova se v Bogu počuti varno. Izroči mu vse svoje imetje, saj ve, da lahko od njega pričakuje vse, kar potrebuje za svoje življenje”, je nadaljeval Benedikt XVI. “Bog sam je njen živež. Bogu gre resnično za človeka. To je Božja pravičnost, ki je tako drugačna od naše življenjske preračunljivosti”, je pojasnil oče.

V svojem nagovoru je papež pozval tudi k odgovornemu ravnanju s stvarstvom. Človek mora s svojim življenjskim slogom hvaležno priznati, da je Bog stvarnik sveta in da on skrbi za hrano zemeljskih prebivalcev, je Benedikt XVI. spomnil na včerajšnjo zahvalno nedeljo, ki so jo obhajali v italijanski Cerkvi. Poseben pozdrav je sveti oče namenil vsem, ki so dejavni v kmetijstvu in poljedelstvu.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh