Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ljubljana, najboljša evropska destinacija leta 2022

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 10. 02. 2022 / 17:59
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.02.2022 / 18:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ljubljana, najboljša evropska destinacija leta 2022
Ljubljana je zasedla prvo mesto v konkurenci 400 destinacij z vsega sveta. FOTO: europeanbestdestinations.com

Ljubljana, najboljša evropska destinacija leta 2022

Ljubljana je v letošnjem letu izbrana za najboljšo evropsko turistično destinacijo po izboru popotnikov.

Kot je razvidno s spletne strani europeanbestdestinations.com, je tokrat pri glasovanju sodelovalo več kot pol milijona popotnikov iz 182 držav. Organizatorji so izmed več kot 400 izbrali 20 najbolj priljubljenih destinacij, naša prestolnica pa je med njimi zasedla prvo mesto.

Organizatorji so izmed več kot 400 izbrali 20 najbolj priljubljenih destinacij, naša prestolnica pa je med njimi zasedla prvo mesto.

Sodelujoči so izbrali zelo različne popotniške cilje, ki turistom ponujajo od mestnega oddiha, sončnih plaž, romantičnih pobegov in nakupovanja do ogledov kulturnih znamenitosti in izletov v naravo.

Poleg Ljubljane so na seznamu še španska Marbella, Amiens v Franciji, bolgarsko mesto Plovdiv, Leuven v Belgiji, romunska Oradea, britanska prestolnica London, mesto Nijmegen na Nizozemskem, območje Lahti na Finskem, turški Carigrad, Amalfijska obala v Italiji, češka prestolnica Praga, italijanska prestolnica Rim, nemška pokrajina Bavarska, grške Atene, mesto Clonakilty na Irskem, avstrijska prestolnica Dunaj, Luzern v Švici, avstrijski Gradec in grški otok Kreta.

Za Ljubljano je glasovalo več kot 75.000 popotnikov z vsega sveta, našo prestolnico pa najraje obiskujejo Američani, Italijani, Nemci, Avstrijci in Hrvati.

Popotniki Ljubljano med drugim prepoznavajo po njeni predanosti razvoju trajnostnega turizma, kakovosti življenja, preprosti mobilnosti, dostopnosti, pa tudi po njenih kulturnih znamenitostih, nakupovanju, gastronomski ponudbi in primernosti za družinske počitnice. Za našo prestolnico je glasovalo več kot 75.000 popotnikov z vsega sveta, od tega 56 odstotkov iz Evrope in 44 odstotkov zunaj nje. Ljubljano najraje obiskujejo Američani, Italijani, Nemci, Avstrijci in Hrvati.

Kupi v trgovini

Razprodano
Ljubljanski škofje
Monografije
80,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh