Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ljubljanski mufti Porić prejel pooblastila za opravljanje dolžnosti

Za vas piše:
A. R.
Objava: 18. 03. 2022 / 21:41
Oznake: Religija, Slovenija, Vera
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.03.2022 / 21:57
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Ljubljanski mufti Porić prejel pooblastila za opravljanje dolžnosti

Ljubljanski mufti Porić prejel pooblastila za opravljanje dolžnosti
Svečanosti ob inavguraciji ljubljanskega muftija Nezveta Porića se je udeležil predsednik RS Borut Pahot. FOTO: Upar PRS Twitter
Ljubljanski mufti Nevzet Porić je tudi uradno prejel pooblastila za opravljanje muftijske dolžnosti. Pooblastilno listino (muraselo) je Poriću podelil vodja islamske skupnosti v BiH, ki je tudi najvišji verski vodja muslimanov v Sloveniji, reisu-l-ulema Husein Kavazović. Slovesnosti sta se udeležila tudi ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore in predsednik republike Borut Pahor.

Porića so za muftija za petletno obdobje izvolili junija lani, s čimer je prevzel vodenje Islamske skupnosti v Sloveniji. Danes pa je potekala še njegova uradna inavguracija, ki so se je udeležili tudi predstavniki Islamske skupnosti iz Avstrije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne Gore, Severne Makedonije.

Še pred inavguracijo je danes reisu-l-ulema Kavazovića, predsednika Zbora Islamske skupnosti v BiH Safeta Softića in muftija Porića v predsedniški palači sprejel predsednik republike Borut Pahor.

Zvečer se je predsednik udeležil tudi slovesnosti inavguracije. V nagovoru zbranim je dejal, je bila nedavna 30-letnica samostojnosti Slovenije priložnost, da smo se spomnili, kako pomembno je načelo strpnosti in sožitja oblikovalo političen in družbeni konsenz za njeno ustanovitev in vsestranski razvoj.

»Današnja inavguracija, pa tudi moja navzočnost kot predsednika Republike Slovenije izraža trdno zavezanost, da negujemo to zgodovinsko izkušnjo, izkušnjo strpnosti in sožitja,« je dejal Pahor in priložnost izkoristil za poziv vsem k ohranjanju vere v dialog in medsebojno spoštovanje, tako med ljudmi kot med narodi in državami. Poriću pa je zaželel, da bi svoje poslanstvo opravljal v zadovoljstvo ljudi, ki jim služi in z osebnim zadoščenjem.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh