Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Londonska »Rdeča sreda« – opomin proti preganjanju kristjanov

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 11. 2017 / 09:04
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje

Londonska »Rdeča sreda« – opomin proti preganjanju kristjanov

Vredno posnemanja!

Včeraj so v Veliki Britaniji že drugič zapored obhajali »Rdečo sredo«. Parlament v Londonu, deset stolnih cerkva in petdeset javnih zgradb je bilo osvetljenih z rdečo lučjo, kot krik proti nasilju, ki se izvaja v imenu vere, opomin proti preganjanju kristjanov v številnih delih sveta.

Prvi korak za rešitev tega globalnega problema je v tem, da ga prepoznamo, zato v Britaniji obhajajo #rdečosredo (#redwednesday). Tisti, ki sprejemajo odločitve, se morajo zavedati, da se preganjanje kristjanov v mnogih državah še kar stopnjuje. Nasilja in kršenja človekovih pravic ne moremo zgolj spraviti v statistike. Vsaka krivica, ki se zgodi kateremu koli posamezniku, nas mora pretresti.

Evropski parlament je že lansko leto kršenje človekovih pravic s strani teroristične milice »Islamska država« označil za genocid. Preganjanje kristjanov po svetu mora za evropske politike predstavljati osrednje vprašanje in ne le ene izmed številnih točk na obsežnem dnevnem redu.

Projektu #rdečasreda se pridružujejo različne skupine in verske skupnosti, pobudo za akcijo pa je dala mednarodna katoliška človekoljubna organizacija Cerkev v stiski.

Vir: kath.net
Foto: splet / davidalton.net

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh