Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Londonski škof zahteva zaključek protestov pred katedralo sv. Pavla

Objava: 27. 10. 2011 / 07:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Londonski škof zahteva zaključek protestov pred katedralo sv. Pavla

Zaradi protestnikov proti kapitalizmu, ki so pred znamenito Wrenovo katedralo v poslovnem predelu britanske prestolnice postavili šotore, pri sv. Pavlu dnevno izgubijo osemnajst tisoč evrov prihodka.

Anglikanski škof v Londonu, Richard Chartres, zahteva zaključek protikapitalističnih protestov pred katedralo sv. Pavla. Kot včerajšnje poročanje britanskih medijev povzemajo pri avstrijski katoliški agenciji Kathpress, je škof protestnike pozval, naj pospravijo svoj tabor z okoli dvesto šotori. Znamenita Wrenova katedrala v poslovnem predelu britanske prestolnice je namreč iz varnostnih razlogov od minulega petka zaprta za vernike in turiste. Zaradi zaprtja pri sv. Pavlu dnevno izgubijo okoli osemnajst tisoč evrov prihodka.

Protesti so nedvomno sprožili celo vrsto pomembnih vprašanj, je po navedbah medijev poudaril škof Chartres. Kljub temu pa je napočil čas, da protestniki svoj upor zaključijo, preden bo njihovo šotorišče poskrbelo za nove proteste. Dekan in stolni prošt sta prav tako že izjavila, da se morajo protesti zaključiti, in njuno mnenje podpira tudi londonski škof.

Po navedbah britanskega časnika 'The Times' je cerkveno vodstvo deljenega mnenja glede ravnanja s protestniki. Stolni župnik Giles Fraser je že grozil s svojim odstopom, če bi se pri sv. Pavlu odločili za pravne ukrepe proti protestnikom. Kot je poudaril, ima vsak človek pravico do mirnega protesta.

Katedrala sv. Pavla je sedež anglikanske londonski škofije. Mogočna zgradba arhitekta Christopherja Wrena je nastala v drugi polovici 17. stoletja in sodi med največje škofovske cerkve na svetu. Poleg Westminstrske opatije je najznamenitejše svetišče v britanski prestolnici. Po navedbah časnika 'The Daily Telegraph' je katedrala zaradi protestov že zaprta dlje kot v času zračnih napadov na London med drugo svetovno vojno.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh