Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lovro Šturm nominiran za državljana Evrope

Objava: 29. 04. 2012 / 20:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Lovro Šturm nominiran za državljana Evrope

Dr. Šturm je tudi dekan Fakultete za poslovne vede v okviru Katoliškega inštituta.

Pet evropskih poslancev iz Slovenije je za nagrado "Državljan Evrope" nominiralo prof. dr. Lovra Šturma, sporočajo iz Evropskega parlamenta.


Nagrada Državljan Evrope se podeljuje za dejavnosti državljanov iz držav Evropske zveze, ki so med drugim dejavni na področju dolgoročnega, čezmejnega ali nadnacionalnega medkulturnega sodelovanja in s tem pomembno prispevajo h krepitvi evropskega duha. Pri tem je poudarek na projektih, ki so izraz vrednot Listine Evropske zveze o temeljnih pravicah.

Življenjsko delo prof. dr. Lovra Šturma po mnenju predlagateljev izkazuje izjemno zavezanost spodbujanju boljšega medsebojnega razumevanja in tesnejšega povezovanja med državljani držav članic in omogočanju sodelovanja v Evropski zvezi. Konkreten izraz vrednot Listine Evropske zveze o temeljnih pravicah je dejavnost prof. dr. Šturma kot urednika in vodilnega avtorja Komentarja Ustave Republike Slovenije.

Predlagatelji so poudarili, da dr. Lovro Šturm osebno deluje odgovorno in z veliko samodisciplino ter s svojim vztrajnim prizadevanjem za pravno varstvo okolja, pravno državo, ustavno demokracijo in svobodno družbo dolgoročno prispeva h krepitvi evropskega duha.

Predlagatelji so evropski poslanci iz Slovenije dr. Romana Jordan, Zofija Mazej Kukovič, Lojze Peterle, Ivo Vajgl in dr. Milan Zver.

Dr. Lovro Šturm je tudi dekan Fakultete za poslovne vede v okviru Katoliškega inštituta.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh