Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

LPS na polfinalnem izboru Evrovizije

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 10. 05. 2022 / 08:48
Oznake: Dogodek, Mladi
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.05.2022 / 10:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
LPS na polfinalnem izboru Evrovizije
Glasbena skupina celjskih gimnazijcev bo nastopila na prvem polfinalnem večeru kot peta po vrsti. FOTO: Facebook LPS band

LPS na polfinalnem izboru Evrovizije

V italijanski dvorani PalaOlimpico v Torinu se bo nocoj s pesmijo Disco na prvem polfinalnem izboru za pesem Evrovizije predstavila Slovenska skupina LPS (Last Pizza Slice), letošnja zmagovalka Eme.

Nocoj bo v Torinu prvi polfinalni izbor za Evrovizijo, na katerem se bo predstavilo 17 držav, vključno s Slovenijo. Svoje glasove bodo nocoj med ostalimi prispevali tudi slovenski gledalci in poslušalci ter strokovna žirija. Zmagovalec letošnje Evrovizije bo znan to soboto, 14. maja. 

Kdo sestavlja skupino? 

Slovenijo bo zastopala skupina LPS, ki jo sestavljajo vokalist Filip Vidušin, bobnar Gašper Hlupič, Mark Semeja na električni in Zala Velenšek na bas kitari ter klaviaturist Žiga Žvižej. Člani skupine LPS so pred današnjim nastopom sporočili, da se ga zelo veselijo, in obljubili, da bodo dali vse od sebe ter upajo na čim boljšo uvrstitev, navaja STA. 



Uporabniki Spotifyja pesem Disco zavrteli 274 tisočkrat

Slovensko podjetje za glasbeno analitiko Viberate je raziskalo poslušanost posameznih pesmi, ki bodo letos nastopile na Evroviziji, in sicer na ponudniku pretočne glasbe Spotify. Disko so si uporabniki Spotifyja zavrteli več kot 274 tisočkrat. Na uradnem YouTube kanalu Evrovizije pa je pesem Disco zbrala skoraj pol milijona ogledov. Največkrat so si jo predvajali Španci, Finci, Slovenci, Nizozemci ter Angleži.

Nastopilo bo 25 od 40 sodelujočih držav 

Poleg torkovega polfinalnega večera bo drugi polfinalni večer v četrtek, ko bodo nastopili predstavniki 18 držav. Finale tekmovanja za pesem Evrovizije bo v soboto, 14. maja. Neposredni prenos dogodka bo vse tri večere na nacionalni televiziji, radiu in spletu. 

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Mavrica
5,10€
Nalaganje
Nazaj na vrh