Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečno, LPS! [VIDEO]

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 29. 04. 2022 / 18:20
Oznake: Kultura, Mladi
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.04.2022 / 18:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Srečno, LPS! [VIDEO]
Pred odhodom v Torino. FOTO: FB EMA – Eurovision Slovenia

Srečno, LPS! [VIDEO]

Slovenska evrovizijska delegacija se je danes odpravila v Torino, ki gosti letošnje tekmovanje za Pesem Evrovizije. Naši predstavniki, mladinska zasedba LPS, bodo namreč že jutri nastopili na prvi samostojni vaji.

Vse tri večere bo gostila arena PalaOlimpico v Torinu. Skupina LPS, ki je na slovenskem izboru EMA slavila s pesmijo Disko, se bo v boj za finalno vstopnico potegovala v torek, 10. maja, ko je na sporedu prvi polfinalni večer. 

Kdo so slovenski tekmeci?

V prvem polfinalu bo poleg Slovenije nastopilo še sedemnajst držav: Albanija, Latvija, Litva, Švica, Ukrajina, Bolgarija, Nizozemska, Moldavija, Portugalska, Hrvaška, Danska, Avstrija, Islandija, Grčija, Norveška in Armenija. Slovenska skupina LPS bo nastopila kot peta po vrsti. V prvem predizboru bodo glasovali tudi slovenski gledalci in poslušalci ter slovenska strokovna žirija, a le deset najboljših bo napredovalo v sobotni finale, so sporočili iz Službe za komuniciranje RTV Slovenija.

Najmlajši pevec in najmlajša izvajalka letošnje Evrovizije sta Filip (18 let) in Zala (17 let). FOTO: FB EMA – Eurovision Slovenia

»Zelo se veselimo nastopa pred tako številno publiko. Dali bomo vse od sebe, upali na čim boljšo uvrstitev, zagotovo pa bomo imeli na to izkušnjo lepe spomine,« so pred odhodom na letošnjo Pesem Evrovizije sporočili člani zasedbe LPS.

 

Na stavnicah preprečljivo vodi Ukrajina

Predevrovizijsko mrzlico vsako leto spremljajo najrazličnejše stavnice. Te letošnjo zmago pripisujejo Ukrajini, ki ji sledita gostiteljica Italija in Švedska. Podpora Ukrajini se je okrepila zlasti po napadu Rusije na Ukrajino. Sloveniji na stavnicah ne kaže najbolje. Med 40-imi državami so naši predstavniki na 38. mestu, za njimi sta le Črna gora in Severna Makedonija. Lani je Slovenijo na Nizozemskem zastopala Ana Soklič s pesmijo Amen.

Kupi v trgovini

Vodnik po duhovni glasbi
Priročniki za glasbo in film
38,60€
Nalaganje
Nazaj na vrh