Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Luč miru iz Betlehema je v Sloveniji [VIDEO]

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 12. 12. 2021 / 12:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.12.2021 / 12:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Luč miru iz Betlehema je v Sloveniji [VIDEO]
Luč miru iz Betlehema je že v Sloveniji. FOTO: Anja Halik/Skavt.net

Luč miru iz Betlehema je v Sloveniji [VIDEO]

Luč miru iz Betlehema je prispela v Slovenijo in bo v prihodnjih dneh, kot vsako leto v adventnem času, ogrela srca mnogih.

Včeraj so slovenski skavti skupaj z italijanskimi na mejnem prehodu Podklošter prejeli Luč miru iz Betlehema, ki so jo iz Salzburga – tam je bil popoldne slovesen sprejem z neposrednim spletnim prenosom, vsaka vključena država pa je sodelovala z videoposlanico – pripeljali avstrijski skavti.


Človek, ne jezi se

Videoposnetek slovenske poslanice »Človek, ne jezi se« so z roko v roki in s skupnimi močmi pripravili Slovenska zamejska skavtska organizacija (SZSO), Združenje bratovščin odraslih skavtinj in skavtov (ZBOKSS) in Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS).

Prihodnji teden tudi v državne inštitucije

Sinoči so nato v večernih urah v Ljubljani plamen pričakali predstavniki skavtskih stegov, ki bodo letos gostili ognjiščne sprejeme, danes pa ga bodo ponesli v vse stege po Sloveniji. V prihajajočem tednu pa bo, kot običajno, Luč miru iz Betlehema dosegla nekatere državne in občinske inštitucije, pa tudi številne domove po državi.

Luč miru iz Betlehema bo tudi v Sloveniji ogrela srca mnogih. FOTO: Anja Halik/Skavt.net

Začnimo z lepo besedo

»Čas je, da skupaj s plamenom stopimo na pot in ljudem okrog sebe podarimo mir,« so zapisali skavti. In ob letošnji akciji spodbudili še: »Začnimo z lepo besedo, ki rodi nekaj lepega. Pozdravljajmo se. Bodimo vljudni drug do drugega. Tako se bo Bog, ki je Beseda, med nami rodil tudi letos. V naših besedah.«

Dobrodelni namen

Akcija ima tudi letos dobrodelni namen, s pomočjo zbranih sredstev bodo podprli gradnjo skavtske hiše in LogOut – Center za pomoč pri prekomerni rabi interneta. Sredstva je možno darovati ob prejemu plamena ali s poslanim SMS-sporočilom LUC5 (5 evrov) ali LUC10 (10 evrov) na 1919.

Devet skavtinj in skavtov, ki si letos zaslužijo častno nalogo uradnih nosilcev plamena. FOTO: FB Luč miru iz Betlehema

Nosilci plamena

In kdo so skavti, ki si letos zaslužijo častno nalogo uradnih nosilcev plamena Luči miru iz Betlehema, saj so se letos v svojih stegih še posebej izkazali s pomočjo bližnjemu, občutkom za sočloveka in družbo ter s pripravljenostjo služiti naši domovini?

Jera, Ula, Ema, Neža, Evelin, Kristjan, Lovro, Jernej, Juš

To so Jera Benedičič (Poljanska dolina 1), Ula Ašič (Zagorje 1), Ema Kapler (Šentjernej 1), Neža Lonec (Maribor 2), Evelin Abeln (Koroška 1), Kristjan de Faveri (Škofije 1), Lovro Pogačar (Komenda 1), Jernej Tehovnik (Vrhnika 1) in Juš Prašnički (Ljubljana 5). Nosilci so kot prvi v svojem skavtskem ognjišču plamen prejeli že včeraj.

Nalaganje
Nazaj na vrh