Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Luč miru iz Betlehema z geslom: Človek, ne jezi se [VIDEO]

Za vas piše:
T. M.
Objava: 10. 12. 2021 / 12:09
Oznake: Cerkev, Božič, Mladi, Vera
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.12.2021 / 12:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Luč miru iz Betlehema z geslom: Človek, ne jezi se [VIDEO]
Luč miru iz Betlehema prihaja v Slovenijo. FOTO: Tatjana Splichal.

Luč miru iz Betlehema z geslom: Človek, ne jezi se [VIDEO]

Letošnja poslanica z geslom »Človek, ne jezi se« nas opominja, da je sočlovek naše največje bogastvo.

»Stanje v Sloveniji se v zadnjem času precej zaostruje, družbena klima je slaba, narod razdeljen. Naši pogovori so trdi, včasih osorni. Besede boleče.« Tako so zapisali organizatorji akcije Luč miru iz Betlehema na njihovi uradni Facebook strani

Akcija nas vabi, »da ponovno najdemo lepe besede, obudimo vljudnost in spoštovanje med nami. Tako se namreč gradi mir, ki ga oznanja in prinaša božični dogodek, prihod Božjega Sina na svet. Tako se prižiga luči, ki jih človek človeku ne more dati drugače, kakor da ta luč postane on sam,« so prepričani slovenski skavti in skavtinje. 

Začnimo torej z lepo besedo, ki rodi nekaj lepega. Pozdravljajmo se. Bodimo vljudni drug do drugega. Tako se bo Bog, ki je Beseda, med nami rodil tudi letos. V naših besedah.


V sklopu akcije Luč miru iz Betlehema so že izbrani tudi uradni nosilci plamena Luči miru, ki so se letos v svojih stegih še posebej izkazali s pomočjo bližnjemu, občutkom za sočloveka in družbo ter pripravljenostjo služiti naši domovini. Skavti, ki so si letos zaslužili to častno nalogo, so: Kristjan De Faveri, Jera Benedičič, Lovro Pogačar, Jernej Tehovnik, Ula Ašič, Ema Kapler, Juš Prašnički, Neža Lonec in Evelin Abeln.

Nosilci bodo kot prvi v svojem skavtskem ognjišču plamen prejeli v soboto, 11. decembra 2021.

FOTO: Luč miru iz Betlehema, Facebook.

V letošnjem letu bodo s pomočjo zbranih sredstev akcije Luč miru iz Betlehema podprli dva projekta na ravni (skavtskega) delovanja v Sloveniji – gradnjo skavtske hiše in dobrodelni sklad sv. Lucije, ki je v osnovi namenjen pomoči ob zdravstvenih težavah in stiskah njihovih članov. 

»Ker se nam zdi, da se v teh časih med otroci in mladimi v Sloveniji nasploh kaže še toliko večja potreba po pomoči na področju duševnega zdravja, smo sklenili, da sredstva, namenjena skladu sv. Lucije, letos namenimo pomoči in zdravljenju otrok (nečlanov), ki se bojujejo z zasvojenostjo s tehnologijo. Del zbranih sredstev bomo zato podelili Centru za pomoč pri prekomerni rabi interneta – Logout,« pojasnjujejo pobudniki akcije Luč miru iz Betlehema. 

FOTO: Luč miru iz Betlehema, Facebook.


Nalaganje
Nazaj na vrh