Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skavti podarili 6500 zvezkov za otroke iz socialno ogroženih družin

Za vas piše:
T. M.
Objava: 02. 09. 2021 / 11:55
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.09.2021 / 11:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Skavti podarili 6500 zvezkov za otroke iz socialno ogroženih družin
Simbolno dejanje, ki nosi v sebi veliko sporočilno vrednost. FOTO: ZSKSS.

Skavti podarili 6500 zvezkov za otroke iz socialno ogroženih družin

Slovenski skavti so v sredo, 1. septembra 2021, Slovenski Karitas in Zvezi prijateljev mladine Slovenije podarili 6500 zvezkov za otroke iz socialno ogroženih družin.

Zaradi težkih situacij v obdobju epidemije, ki so v teh časih zahtevale veliko prilagajanja, odpovedovanja in potrpežljivosti, smo se vsi posamezniki znašli v prenekateri stiski, enako pa velja tudi za organizacije in zavode. 

Tudi slovenski skavti so morali velik del srečanj prestaviti na splet, kar je močno otežilo stik s člani. Odpovedanih je bilo kar nekaj načrtovanih taborov, delavnic, raznih odprav …

S svojim dejanjem želijo pomagati mnogim otrokom. FOTO: ZSKSS.

 Skavti so se zato odločili, da z zbranimi sredstvi prejetih donacij podprejo otroke iz socialno ogroženih družin tako, da jim »poklonijo zvezke s posebnimi ilustracijami in nalogami, ki kličejo po ustvarjalnosti, veselju, hvaležnosti in s prepoznavanjem lastnih vrednot krepijo samopodobo posameznika,« kot so zapisali v sporočilu za javnost. 

Slovenski skavti si želijo, da bi s svojim simbolnim dejanjem pomagali mnogim otrokom in v njihovih srcih prebudili željo po novih dogodivščinah.


Nalaganje
Nazaj na vrh