Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Celjski skavti, kot naši olimpijci, novim zmagam naproti [FOTO]

Objava: 21. 08. 2021 / 06:03
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.08.2021 / 22:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Celjski skavti, kot naši olimpijci, novim zmagam naproti [FOTO]
Celjski klanovci stega Celje 2 so se podali po asfaltnih cestah in makadamskih poteh naše dežele oljk in krasa – Primorske. FOTO: Tatjana Splichal

Celjski skavti, kot naši olimpijci, novim zmagam naproti [FOTO]

V zadnjem vročem julijskem tednu smo se celjski klanovci skavtskega stega Celje 2, skoraj tako kot naši olimpijci, odpravili novim zmagam naproti.

Nas pot ni vodila do Tokia in po telovadnih podih, temveč po asfaltnih cestah in makadamskih poteh naše dežele oljk in krasa – Primorske. Lahkih nog smo v Sežani iztopili z vlaka in se odpravili do Lipice, kjer smo si, verjetno bolj kot konji trave, mi napasli oči na lipicancih. Poleg eksotičnega tajina smo morali nahraniti še našo dušo, zato smo se za srečno pot, osebne prošnje in krepost priporočili Bogu pri sveti maši, ki je bila vsak dan del našega dneva.

Rdeča nit tabora je bila Dantejevo popotovanje po krogih pekla iz Dantejeve Božanske komedije. FOTO: Tatjana Splichal

Rdeča nit tabora je bila Dantejevo popotovanje po krogih pekla iz Dantejeve Božanske komedije. Ravno ti krogi pekla so nas popeljali v včasih celo večurne debate in vprašanja o grehu, našem obstoju, veri, na katera je dobro odgovarjal Matic Lesjak, naš duhovni asistent, kaplan. Pot nas je, kot v življenju, malo gor, malo dol vodila mimo Trsta, do Črnega Kala, Šmarij vse do Izole, kjer nam je morje napolnilo naše baterije.

Pot nas je, kot v življenju, malo gor, malo dol vodila mimo Trsta, do Črnega Kala, Šmarij vse do Izole, kjer nam je morje napolnilo naše baterije. FOTO: Tatjana Splichal

Zakaj so skavti bolje kot prava turistična agencija?

Prav zaradi takšnih dogodivščin so skavti bolje kot vsaka turistična agencija, saj nam nudijo “all inclusive” paket: nočno kopanje, spanje pod nebesnimi telesi, pogovore o nebesih, peklu, osebno in duhovno rast, romantične sončne zahode, zažgane lonce, a okusne obroke, predvsem pa nepozabne spomine ter prijateljstva med soskavti in Jezusom, ki je naš skavt voditelj.

Poletna vročina je pustila posledice. FOTO: Tatjana Splichal

Blizu nabrežja Savinje vratove mladih krasijo rumeno-modro-zelene rutke našega celjskega stega, vse od najmlajših bobrov, pogumnih volčičev, neustrašnih izvidnikov in vodnic ter pustolovskih popotnikov. Vsi ti pripadniki vej smo pod okriljem skavtskih voditeljev, ki nas vodijo in učijo veščin preživetja v naravi. Poleg tedenskih srečanj skavtski duh živi še na regijskih in državnih skavtskih dogodkih, kjer se prepletajo barve pisanih rutk in tkejo nova poznanstva.

Takšne dogodivščine tkejo nepozabne spomine ter prijateljstva med soskavti in Jezusom, ki je naš skavt voditelj. FOTO: Tatjana Splichal

V poletnih mesecih skavti svoje spretnosti preživetja v naravi pokažemo na taborih vej, ki se zagotovo vsakemu skavtu uvrstijo med “top” dogodke leta. Številčni celjski steg Celje 2 so pred parimi leti ob združitvi stegov dopolnili sosednji skavti stega Celje 1. Tako združno po knežjem mestu odmeva naš klic: Celje 2 – pod tremi zvezdami doma!

Več fotografij avtorice Tatjane Splichal pa si oglejte v spodnji fotogaleriji.

Nalaganje
Nazaj na vrh