Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Luka Potočar svetovni podprvak

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 22. 09. 2021 / 07:26
Oznake: Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.09.2021 / 07:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Luka Potočar svetovni podprvak
Luka Potočar in Mia Krampl. FOTO: Gorazd Hren

Luka Potočar svetovni podprvak

19-letni Luka Potočar je v Moskvi postal svetovni podprvak v težavnostnem plezanju, kar je prva slovenska moška medalja na svetovnih prvenstvih v težavnosti, Mia Krampl pa je v kombinaciji osvojila srebrno odličje.

Gorenjca sta tako poskrbela za 19. in 20. medaljo slovenske reprezentance v športnem plezanju na svetovnih prvenstvih. Olimpijska prvakinja iz Tokia Janja Garnbret v Moskvi ni nastopila.

Že v prvem finalu SP do medalje

Najmlajši član slovenske ekipe v Moskvi Luka Potočar (ŠPO PD Radovljica) si je kot tretji v polfinalu težavnosti priplezal svoj prvi finale svetovnega prvenstva. Boj za vrhunsko uvrstitev je nakazal že s stopničkami v Kranju na nedavni tekmi svetovnega pokala.

Luka Potočar v »akciji«. FOTO: Luka Fonda

Prezadovoljen sem, da mi je to uspelo, da sem dodal še piko na i svoji dobri sezoni, da sem končno dosegel tisto, za kar sem treniral. Pred finalom so mi rekli, da se lahko zapišem v zgodovino s prvo moško medaljo v težavnosti za Slovenijo, kar mislim, da mi je dalo še dodaten pozitiven pritisk, kaj lahko naredim za ta šport v Sloveniji. Res sem vesel, da mi je tudi to uspelo. (Luka Potočar)

Svetovni prvak je postal Avstrijec Jakob Schubert, tretji pa je bil Britanec Hamish McArthur.


Mia Krampl se veseli srebra v kombinaciji. FOTO: Luka Fonda

Mia Krampl druga v kombinaciji 

Svetovna podprvakinja v težavnosti pred dvema letoma Mia Krampl se je od boja za medalje v tej disciplini poslovila že v polfinalu. Srebro okoli vratu pa si je nadela v kombinaciji, za katero letos ni bilo posebne tekme, ampak je bila zmnožek uvrstitev v posameznih disciplinah.

V kombinaciji sem računala na dober nastop, saj sem letos zelo veliko vlagala vanjo, trenirala še hitrost in balvane, saj bi se v običajnem letu verjetno bolj pripravljala na težavnost. Sem zadovoljna in vesela, da se je poklopilo in sem dobila medaljo v kombinaciji. (Mia Krampl)

V ženski konkurenci je v kombinaciji slavila Avstrijka Jessica Pilz, v moški pa Švicar Yanick Flohe.

Nalaganje
Nazaj na vrh