Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lutkovni muzikal o prijateljstvu

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 16. 10. 2018 / 11:22
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.11.2018 / 16:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Lutkovni muzikal o prijateljstvu

Gledališče MalihVelikih je pripravilo lutkovni muzikal Super Brina, ki govori o prijateljstvu.

Joseph Nzobandora - Jose, Ana Ruter in Super Brina

Gledališče MalihVelikih je pripravilo lutkovni muzikal Super Brina. Zgodbo in režijo prispeval Joseph Nzobandora, ki v predstavi tudi igra. Skupaj z Muratom pa sta ustvarila tudi glasbo.

Pehanje za stvarmi nas dela slepe za vse okrog sebe

Predstava govori o prijateljstvu kot eni najpomembnejših vrednot, ki pa morda v času individualizma ni tako samoumevno. »V vsakdanjem življenju opažam, da se ljudje zelo trudimo za materialne dobrine. Cele dneve delamo, potem se pa pritožujemo, da nimamo nobenega časa zase. Kaj šele za prijatelje,« ugotavlja Jose.



»Tako je nastala predstava, ki na našo obsedenost s posedovanjem gleda z dveh sicer povezanih vidikov: kot prvo, pehanje za stvarmi nas dela slepe za vse okrog sebe, kar ima negativen vpliv tudi na naravo, kot drugo, v predstavi postavljamo na laž prepričanje, da nas bodo imeli ljudje radi, ker bomo imeli določene stvari. Za glavno junakinjo sem izbral deklico, saj so otroci tisti, ki bodo spreminjali svet in ker si želim, da bi imele ženske na splošno večjo vlogo pri tem.«



Igrano-lutkovni muzikal je interaktiven, saj otroke spodbuja k aktivnemu sodelovanju in doživljanju zapletov likov iz zgodbe. Otroci se predstavi pridružijo tudi s petjem. Vse to je podprto z veliko situacijskega humorja in prvinami pripovedništva.

Premiera bo v soboto, 20. oktobra, ob 11. uri v Siti teatru v Ljubljani.

Predstavo je podprlo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

Več o zgodbi si preberite v Koledarju.

Kupi v trgovini

Ljubim, torej sem
Duhovna rast
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh