Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Magdalena in Alojzij, junaka letošnjih šmarnic

Za vas piše:
Simona Gregorčič
Objava: 21. 04. 2023 / 09:32
Oznake: Cerkev, Knjiga
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.04.2023 / 09:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Magdalena in Alojzij, junaka letošnjih šmarnic
Knjigi sta izšli pri Celjski Mohorjevi družbi. FOTO: Tatjana Splichal

Magdalena in Alojzij, junaka letošnjih šmarnic

Letošnje šmarnično branje bo posvečeno dvema slovenskima božjima služabnikoma: otroci bodo spoznavali, kako jih lahko navdihuje bl. Alojzij Grozde, medtem ko šmarnice za odrasle predstavljajo zgled Božje služabnice Magdalene Gornik.

Šmarnice za otroke je Dragice Šteh z delom Več kot spletni prijatelj – Blaženi Alojzij Grozde – vzornik za naš čas so nastale ob stoti obletnici rojstva bl. Alojzija Grozdeta, ki je bil goreč kristjan in vdan Marijin častilec. V svojih pesmih je opeval lepoto in dobroto nebeške Matere, h kateri se je tako rad zatekal v svojih stiskah in težavah. Njegovo otroštvo je bilo zaznamovano z revščino, žalostjo in osamljenostjo. Njegova iskrena in trdna vera ga je celo stala življenja. 

V šmarnicah bomo Grozdetovo pot spoznavali skupaj z najstnikom Filipom in njegovimi mladostnimi preizkušnjami, iskanjem mesta v svetu in družbi. Na voljo so tudi nalepke, podloga in pohvale.

V spodbudo pri spreobrnjenju

Šmarnice za odrasle Aleša Pečavarja Glas z gore: Življenje Božje služabnice Magdalene Gornik pa predstavijo zgled Božje služabnice, ki je prvo mistično izkušnjo doživela že pri rosnih dvanajstih letih. Po srečanju z Božjo materjo Marijo se je odločila, da bo svoje življenje darovala Jezusu. Bolezen in trpljenje je sprejemala izredno potrpežljivo in vdano zaupala v Božjo voljo. Zaupala je, da s tem dopolnjuje Kristusovo trpljenje za odrešenje vsega človeškega rodu. 

Naj nam bo njena strma pot zemeljskega življenja v spodbudo pri spreobrnjenju in zaupanje, da ima v Jezusu vse svoj smisel.

Predstavitev šmarničnega branja. FOTO: Tatjana Splichal

Nalaganje
Nazaj na vrh