Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ob Grozdetovem godu bodo mladi romali na Zaplaz

Za vas piše:
M. M.
Objava: 03. 04. 2023 / 14:37
Oznake: Cerkev, God, Mladi
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.04.2023 / 07:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ob Grozdetovem godu bodo mladi romali na Zaplaz
Romarsko središče na Zaplazu. FOTO: Jože Potrpin

Ob Grozdetovem godu bodo mladi romali na Zaplaz

Katoliška mladina in ŠOM Novo mesto v Grozdetovem letu organizira romanje mladih na Zaplaz. To bo v petek, 26. maja 2023, ob 18. uri.

Letos obhajamo pomembni obletnici v zvezi z bl. Alojzijem Grozdetom, in sicer 100-letnico rojstva in 80-letnico njegove smrti. Zato so v novomeški škofiji letošnje leto razglasili za Grozdetovo leto. »Ker je Alojzij tudi zavetnik mladih, bo v ta namen ob njegovem godu organizirano romanje mladih na Zaplaz iz vse Slovenije.«

Grafika: ŠOM Novo mesto

Celonočni program z različnimi vsebinami

Romanje pod imenom »Ti poznaš srce mlado« se bo začelo v petek, 26. maja 2023, ob 18. uri na Mirni, ko se bomo peš odpravili na Zaplaz. Kdor ne bi šel peš, se lahko ob 21. uri priključi na Čatežu. Na Zaplazu bo nato vso noč organiziran program z različnimi vsebinami: od slavilnega koncerta, do pričevanja, ogleda filma o bl. Alojziju, do osebne molitve ob relikvijah in priložnosti za sveto spoved. Vse skupaj pa se bo zaključilo naslednji dan v soboto (27. 5.) s slovesno sveto mašo slovenskih škofov in vernega ljudstva dopoldan ob 10. uri, sporočajo s Katoliške mladine.

Kupi v trgovini

Razprodano
Mučenec Lojze Grozde
Svetniki
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh