Zapri
Iskanje

Magnificat, molimo s Cerkvijo!

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 07. 08. 2013 / 12:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Magnificat, molimo s Cerkvijo!

Magnificat, molimo s Cerkvijo!
V slovenščini bo 15. avgusta izšla mednarodna molitveno-bogoslužna revija Magnificat.

V slovenščini bo 15. avgusta izšla mednarodna molitveno-bogoslužna revija Magnificat. Izid revije ob velikem šmarnu je tudi poseben dar slovenski cerkvi ob obhajanju 70. obletnice posvetitve slovenskega naroda Mariji. »Vsak mesec bo ta knjižica prihajala med nas, da bi se pridružili Marijini molitvi in molitvi Cerkve,« je ob izidu knjižice dejal urednik slovenske izdaje dr. Miran Špelič, OFM. Bralci se bodo z revijo lahko prvič seznanili pri slovesnih romarskih mašah v vseh šestih škofijskih romarskih središčih. Ob reviji Beseda med nami, ki se je med bralci že dobro utrdila, je to druga molitvena revija, ki bo bogatila molitveno življenje slovenskih vernikov.

Kaj prinaša molitveno-bogoslužna revija Magnificat?
Poleg vsakodnevne jutranje in večerne molitve, ki je oblikovana po vzoru molitvenega bogoslužja (brevirja), so za vsak dan na voljo tudi besedila iz sv. maše, za ves mesec pa je skupna molitev pred spanjem in blagoslov. Vsakemu dnevu je pridan življenjepis svetnika ali meditacija, del besedil se prevaja, del pa jih prispevajo slovenski duhovniki, redovniki in laiki. Na začetku bo vedno na voljo še nekaj besedil za poglobitev vere in duhovnosti ter za poznavanje Svetega pisma.

Mesečni molitvenik Magnficat je presenetljiva zgodba o uspehu – in prav zato morda znamenje resničnega napredka, pa tudi liturgične prenove. Najhitreje rastoča katoliška molitvena revija na svetu izhaja v francoskem, nemškem, angleškem, španskem, litvanskem in zdaj tudi slovenskem jeziku.
VEČ

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

2,00€ Poglej izdelek: Molitev na pet prstov
Nalaganje
Nazaj na vrh