Zapri
Iskanje

Magnificat - molitvena revija

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 07. 08. 2013 / 12:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Magnificat - molitvena revija

Magnificat - molitvena revija
Magnificat je osnoval francoski laik, oče dvanajstih otrok, Pierre Marie Dumont kot posebno molitveno knjižico.
Magnificat je osnoval francoski laik, oče dvanajstih otrok, Pierre Marie Dumont kot posebno molitveno knjižico. Tudi zanj je bila evharistija vir in smisel življenja: hrana na poti vere in predokus tega, kar nas čaka v večnosti. Zdelo se mu je potrebno, da katoličani to resnico postavljajo bolj v ospredje in da se srečujejo z božjo besedo tudi takrat, ko ne morejo biti pri maši.

Kakšno knjižico si je želel imeti vedno ob sebi? Takšno, ki bi mu pomagala živeti evharistično usmerjeni vsakdanjik. Biti bi morala tako lepa, da se ji človek težko upre. Pomembna je njena vsakodnevna uporabnost - priročnost in prenosljivost. Njen cilj pa je, da vsebuje vse, kar pripomore k bogatemu vsakodnevnemu molitvenemu življenju in slavljenju.

Magnifikat, 2013,1
Revija izhaja mesečno, tujejezičnim izdajam je dodana posebna knjižica za božič in post. Majhnost knjižice zagotavlja, da jo lahko povsod nosimo s seboj in uporabimo vedno, ko se nam pokaže priložnost za molitev. Ker jo krasi lepa naslovnica z umetninami najlepših del evropske sakralne umetnosti in ima praktične platnice, elegantno tipografijo in je tiskana na biblijski papir, jo ljudje povsod po svetu zelo radi vzamejo za svojo.

S svojo lepoto in urejenostjo revija Magnificat vabi k slavljenju in ponotranjeni molitvi in pripomore k ohranjanju lepote pri liturgiji. Magnificat bo pripomogel k vaši duhovni rasti z vsakodnevnimi berili in meditacijami. V 12 številkah letno vam bodo na voljo molitve, življenjepisi svetnikov in prispevki o cerkveni umetnosti.


PRELISTAJ REVIJOfoto: Tatjana Splichal

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
27,50€ Poglej izdelek: Vstopi v sveto pismo
Nalaganje
Nazaj na vrh