Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Malečnik: Župnik Valentan prejemnik krajevnega priznanja

Za vas piše:
Valerija Bračko
Objava: 30. 06. 2023 / 09:44
Oznake: Dogodek, Duhovnik
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.06.2023 / 10:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Malečnik: Župnik Valentan prejemnik krajevnega priznanja
Župnijski upravitelj Sebastijan Valentan je prejel priznanje KS Malečnik-Ruperče. FOTO: Anita Kirbiš

Malečnik: Župnik Valentan prejemnik krajevnega priznanja

Na osrednji krajevni proslavi, ki je 29. 6. 2023 potekala v OŠ Malečnik, je Krajevna skupnost Malečnik-Ruperče podelila krajevna priznanja.

Med nagrajenci je tudi župnijski upravitelj dr. Sebastijan Valentan, ki je prejel priznanje KS Malečnik-Ruperče za enkratni dosežek. Odkar podeljujejo priznanja, je dr. Valentan prvi duhovnik, ki ga je prejel. 

Krajevna skupnost Malečnik-Ruperče je priznanje za enkratni dosežek podelila župniku Sebastijanu Valentanu. FOTO: Anita Kirbiš 

Kot je zapisano v obrazložitvi, je malečniško župnišče pod upravljanjem dr. Valentana doživelo celovito prenovo in ustanovitev Glaserjevega salona z galerijo. To je Ministrstvo za kulturo RS opredelilo kot projekt, utemeljen z javnim interesom na področju kulture, in dodalo, da je župnija Malečnik tako v regionalnem, državnem kot mednarodnem prostoru prepoznana kot pomembna institucija, ki s svojo premično in nepremično dediščino prispeva k zgodovinski in umetnostno-zgodovinski prepoznavnosti slovenskega dela Štajerske.

KS Malečnik-Ruperče je 29. junij določila za krajevni praznik v letu 1999 na podlagi rezultata ankete, ki jo je izpolnilo enajst društev in dve politični stranki iz kraja.

Ves junij se tako odvijajo različne prireditve, ki jih pripravljajo krajevna društva in organizacije, celotno praznovanje pa se imenuje Petrovo, po krajevnem in župnijskem zavetniku Sv. Petru, ki mu je posvečena tudi župnijska cerkev.

Kupi v trgovini

birma
Gangster ali duhovnik?
Za mladino
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh