Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Malenkostno spremenjen »verski« odlok

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 03. 06. 2021 / 12:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.06.2021 / 12:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Malenkostno spremenjen »verski« odlok

Malenkostno spremenjen »verski« odlok

Vlada je podaljšala veljavnost odloka do vključno nedelje, 13. junija 2021.

Odslej bo lahko v zaprtem prostoru ali na odprti površini, kjer se uporabljajo tudi fiksni sedeži, zasedenih do 50 % razpoložljivih sedišč. FOTO: Tatjana Splichal



Vlada je na sredini 79. redni seji dodatno sprostila nekatere dejavnosti in omilila ukrepe, tako med drugim za vstop v državo poleg negativnega testa PCR spet velja tudi hitri test.

Dopolnjena opredelitev o dovoljenem številu udeležencev

Hkrati je vlada podaljšala veljavnost odloka o začasnih omejitvah kolektivnega uresničevanja verske svobode v državi, v noveli pa je dopolnjena opredelitev, koliko oseb je dovoljenih pri verskih obredih v zaprtih prostorih ali na prostem.

Zasedenost do 50 % razpoložljivih sedišč

Odslej bo lahko v zaprtem prostoru ali na odprti površini, kjer se uporabljajo tudi fiksni sedeži, zasedenih do 50 % razpoložljivih sedišč ob hkratni zagotovitvi vsaj enoinpolmetrske medosebne razdalje, razen med člani skupnega gospodinjstva.

Še vedno omejitev na 1 osebo na 10 kvadratnih metrov

Kjer ni sedišč ali pa so postavljena, bo morala biti med udeleženci oziroma med postavljenimi sedišči ravno tako zagotovljena razdalja vsaj 1,5 metra, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva. Število udeležencev je še vedno omejeno na eno osebo na 10 kvadratnih metrov oziroma več oseb iz skupnega gospodinjstva.

Do vključno 13. junija

Ostali pogoji in omejitve ostajajo nespremenjeni. Novela podaljšuje veljavnost obstoječega odloka do vključno nedelje, 13. junija 2021, je sporočila vlada.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh