Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Maraton: brez alkohola 40 let

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 22. 02. 2023 / 09:03
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 26.02.2023 / 17:27
Maraton: brez alkohola 40 let
Jože Marolt. FOTO: Osebni arhiv

Maraton: brez alkohola 40 let

Življenjska zgodba zdravljenega alkoholika: z očetovim vzorcem v pekel zasvojenosti in po dveh desetletjih do polprofesionalnega tekmovalca na maratonih.

Izguba službe, ločitve, prometne nesreče, revščina, trpljenje v družinah, samomori … Žalostne zgodbe, ki jih gledamo in poslušamo vsak dan in so posledica čezmernega pitja alkohola, kažejo, da je alkoholizem rak slovenske družbe. Zato ni naključje, da ima akcija 40 dni brez alkohola, h kateri v postnem času vabi Slovenska karitas, vedno širšo podporo in prepoznavnost.

Do 22. leta abstinent

Kako se alkohol počasi in skrivoma prikrade v življenje človeka in ga nato leta in leta, pogosto tudi desetletja uničuje, iz lastne izkušnje dobro ve Jože Marolt iz Horjula. Izkušnjo »življenja z alkoholom« je dobil v domači družini, njegov pokojni oče je bil pogosto pijan. »Fizično ni bil nasilen, nas je pa vzgajal s trdo roko, otroci smo morali trdo delati. Bil je neizprosen,« se očetove vzgoje spominja Jože. Pravi, da je kot otrok in najstnik zato očeta sovražil, prepričan je bil namreč, da takšna vzgoja izhaja iz n...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh