Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Marija, Božja Mati

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 31. 12. 2014 / 09:37
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.12.2019 / 14:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Marija, Božja Mati

Marija, Božja Mati

Prvega januarja se je spominjamo Marije po njeni najpomembnejši vlogi – vlogi Božje Matere.

»Tisti čas so pastirji pohiteli v Betlehem in našli Marijo, Jožefa in dete, položeno v jasli. Ko so to videli, so pripovedovali, kar jim je bilo rečeno o tem otroku. In vsi, ki so slišali, so se začudili temu, kar so jim povedali pastirji. Marija pa je vse te besede shranila in jih premišljevala v svojem srcu.« (Lk 2,16–21)

Marija, Božja Mati

Kristjani častimo različne vloge, ki jih je Bog namenil Mariji. Prvega januarja se je spominjamo po njeni najpomembnejši – Božji Materi. Brez obotavljanja je sprejela Božjo voljo in se ji podredila. »Zgodi se tvoja volja!« Rodila je Jezusa, Božjega sina. To je njena najstarejša verska resnica, saj je bila sprejeta že na koncilu v Efezu v 5. stoletju. Povezana je z Jezusovim rojstvom in njegovim odrešenjem.

Na božični dan smo praznovali božje učlovečenje, ob trpečem Sinu na križu pa znova slišimo: »Glej, tvoja mati!« Gospod nam nenehno kaže pot k Mariji, k njej se oziramo. Njena podoba je bila v središču pozornosti leta 2014, ko smo praznovali 200-letnico Layerjeve podobe Matere Pomaga na Brezjah.

Velesovska Mati Božja, foto: Tatjana Splichal

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh