Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Marija Žekš je praznovala 106. rojstni dan

Za vas piše:
J. Ž.
Objava: 18. 08. 2022 / 15:41
Oznake: Rojstni dan
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.08.2022 / 15:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Marija Žekš je praznovala 106. rojstni dan
Slavljenka je praznovala 106. rojstni dan. FOTO: Arhiv Dom starejših Ljutomer

Marija Žekš je praznovala 106. rojstni dan

Ne zgodi se vsak dan, da bi kdo dočakal 106. rojstni dan, kot se je to zgodilo v petek, 12. avgusta Mariji Žekš, sicer dolgoletni stanovalki doma v Ljutomeru, ki je po rodu doma iz Beltincev.

Poleg njene družine so se slavja udeležili tudi stanovalci in zaposleni, ki so počaščeni, da lahko skrbijo za slavljenko, ki je ne le priletna ženica, ampak tudi nadvse pozitivna in prijetna oseba.

Ceni red in čistočo

V domu so pripravili tudi krajši kulturni program, direktor doma Tomislav Nemec in vodja zdravstvene nege Andreja Bogdan pa sta Žekšovi čestitala v imenu stanovalcev in zaposlenih ter ji podarila domsko torto in šopek izbranih rož. Torto je prerezala slavljenkina hčerka Olga Farkaš, poskusili pa so jo lahko vsi navzoči.

Vnukinja Romana se je v imenu družine zahvalila za čestitke ter prireditev in poudarila, da se babica Marija v domu dobro počuti ter med drugim dodala, da babico pozna kot skromno, potrpežljivo gospo dobrega srca, ki se rada lepo uredi ter ceni red in čistočo.

Odraščala v Mariboru

Marija Žekš se je rodila rodila 12. avgusta 1916 v Dreveniku pod Bočem z dekliškim priimkom Kovačič. Odraščala je pri rejnici v Mariboru. Delati je začela že pri štirinajstih letih, in sicer v tekstilni tovarni MTT v Mariboru, pozneje pa je delala v različnih službah. Poročila se je s Prekmurcem Alojzem Žekšem. Leta 1939 sta se z možem preselila v Pečarovce, kjer je bila Marija zaposlena kot kuharica na tamkajšnji osnovni šoli.

Upokojena od leta 1968

V življenju je rodila hčerko Olgo in sina Mirka. Ponosna je na svoje vnuke in pravnuke. Upokojila se je leta 1968. Potem se je njeno življenje umirilo. Leta 1999 je postala vdova. Zadnja leta preživlja v Domu starejših občanov Ljutomer. Vesela in srečna je, da je dočakala visoko starost, v domu pa se najbolj razveseli obiska svojih najdražjih. Rada se tudi druži s stanovalci doma, večkrat pa jo obiščeta dušna pastirja župnije Ljutomer, župnik Goran Merica in duhovni pomočnik msgr. Izidor Veleberi.

Nalaganje
Nazaj na vrh