Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Marijafest malce drugače

Za vas piše:
K. C.
Objava: 12. 05. 2015 / 10:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Marijafest malce drugače

V soboto, 9. maja, so minoriti na Ptujski Gori pripravili 11. Marijafest. Tokrat so mladi prepevali Mariji v čast brez tekmovalnosti.

Foto: Tatjana Splichal

V soboto, 9. maja, so minoriti na Ptujski Gori pripravili 11. Marijafest. Tokrat so mladi slavilci Marije in ljubitelji duhovno-ritmične glasbe prepevali Mariji v čast brez tekmovalnosti, hkrati pa so zbirali prispevke za socialno ogrožene.

Med nastopajočimi so bili Tadej Sadar, duet očeta (kitarista in skladatelja) ter hčere (pianistke in vzgojiteljice) iz družine Vičar, Antonio Tkalec, skupina Adoro, skupina Svit, skupina Dominik (zmagovalka lanskega Marijafesta), sestre frančiškanke Marijine misijonarke in bratje minoriti, združeni v ansambel Minores.

Obiskovalce in nastopajoče je nagovoril nov mariborski nadškof Alojzij Cvikl, ki je dejal, da nas glasba vrača k evangeliju. »To ni samo pričevanje in odsev božjega klica, ampak tudi nova evangelizacija – za veselje«.

Naslednji Marijafest bo 7. maja 2016, še več o letošnjem pa si preberite v rubriki Mladi val v naslednji, 20. številki letošnje (letnik 64) Družine, ki izide jutri.


Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh