Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Marjan Osvald postal namestnik generalnega direktorja Mednarodnega urada Svetovne poštne zveze

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 26. 08. 2021 / 07:52
Oznake: Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.08.2021 / 07:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Marjan Osvald postal namestnik generalnega direktorja Mednarodnega urada Svetovne poštne zveze
Novoizvoljeni namestnik generalnega direktorja Mednarodnega urada Marjan Osvald in novoizvoljeni generalni direktor Mednarodnega urada Masahiko Metoki. FOTO: Ministrstvo za zunanje zadeve RS

Marjan Osvald postal namestnik generalnega direktorja Mednarodnega urada Svetovne poštne zveze

Slovenski predstavnik Marjan Osvald je bil v okviru 27. Svetovnega poštnega kongresa v Abidžanu v Slonokoščeni obali izvoljen za namestnika generalnega direktorja Mednarodnega urada Svetovne poštne zveze (UPU) za obdobje 2022–2025.

Marjan Osvald je po mnenju zunanjega ministrstva mednarodno uveljavljen in cenjen strokovnjak z dolgoletnimi izkušnjami na poštnem področju. Za položaj so se sicer poleg slovenskega kandidata potegovali še predstavniki Kameruna, Argentine in Ukrajine.

Rokovanje novega generalnega direktorja Mednarodnega urada Masahika Metokija in Marjana Osvalda. FOTO: Ministrstvo za zunanje zadeve RS

Priznanje za dosedanje delo 

Kot izpostavljajo na ministrstvu za zunanje zadeve, izvolitev pomeni priznanje Osvaldovemu dosedanjem delu na poštnem področju in delovanju Pošte Slovenije doma in v okviru Svetovne poštne zveze.

Izvolitev je še posebej razveseljujoča glede na majhno število Slovencev, ki zaseda visoke položaje v sistemu OZN. Slovenska diplomacija izvolitvi in imenovanju slovenskih predstavnikov na različne položaje v mednarodnih organizacijah posveča veliko pozornosti in si aktivno prizadeva za večjo zastopanost na pomembnih položajih v mednarodnih organizacijah. (Ministrstvo za zunanje zadeve RS)

Svetovna poštna zveza ustanovljena leta 1874

Svetovna poštna zveza je druga najstarejša mednarodna organizacija na svetu. Ustanovljena je bila v Švici, svoj sedež pa ima v Bernu. Njena naloga je usklajevanje poštnih politik in poštnih sistemov med 192 državami članicami. Združuje več kot 700.000 poštnih podjetij po vsem svetu ter zagotavlja eno najbolj razvejanih svetovnih omrežij.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Lambert Ehrlich - Prerok slovenskega naroda
Zgodovina
42,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh