Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Maronitski škofje svarijo pred zlomom Libanona

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 06. 05. 2021 / 09:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.05.2021 / 09:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Maronitski škofje svarijo pred zlomom Libanona

Maronitski škofje svarijo pred zlomom Libanona

Skupen poziv k »odrešilnim reformam« politikov in nujnim človekoljubnim ukrepom prijateljskih držav.

Protestniki v Libanonu FOTO: Vatican Media

Po mnenju maronitskih škofov je Libanon v neposredni nevarnosti finančnega in gospodarskega zloma, poroča avstrijski Kathpress. V skupnem sporočilu so včeraj s sedeža patriarhata v mestu Bkerke pozvali vse prijateljske države, naj čim hitreje prispevajo človekoljubno pomoč za libanonski narod. Nujno je treba preprečiti, so zapisali škofje, da bi država prišla do točke, s katere vrnitev ne bi bila mogoča.

Škofje so znova pozvali politike, ki sodelujejo pri sestavi nove vlade, naj pozabijo na osebno preračunljivost in ambicije in naj pripravijo prosto pot za »odrešilne reforme«. »Država se razvija v smer, ki je morda ne bo več mogoče obvladati,« je zapisano v izjavi, ki so jo škofje objavili tudi na družbenih omrežjih. Politika mora biti pripravljena, da se odzove na zahteve državljanov in mednarodne skupnosti.

Preprečiti je treba nadaljnje slabšanje gospodarskih in finančnih razmer

Škofje državo in vse pristojne obenem spodbujajo, naj storijo vse, kar je v njihovi moči, da bi preprečili nadaljnje slabšanje gospodarskih in finančnih razmer v Libanonu. V sporočilu za javnost so izrekli ostro kritiko zaradi sproščanja mejnih prehodov na vzhodu in severu države ter pristanišča in letališča v Bejrutu. To je povzročilo odkrito prekupčevanje z drogami, kar je Libanonu sicer že povzročilo novo gospodarsko blokado s Saudovo Arabijo in drugimi zalivskimi državami. Poleg tega je treba ustaviti vse pogostejši pojav roparskih napadov v prestolnici in tudi na drugih območjih v državi.

Maroniti so največja krščanska skupnost v Libanonu, njihova Cerkev pa je združena z Vatikanom.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh