Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Maroški kralj pohvalno o papežu in skupnih vrednotah

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 03. 2015 / 07:38
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Maroški kralj pohvalno o papežu in skupnih vrednotah

Poudarek na »prizadevanjih za veroizpovedi in spoštovanju čustev vernikov«.

Kralj Mohamed VI. je papežu Frančišku izrazil svoje »veliko spoštovanje«. Kot je dejal, pri njem ceni predvsem njegova prizadevanja za veroizpovedi po vsem svetu in spoštovanje čustev vernikov. Maroški kralj je pohvalne besede zapisal v voščilu ob drugi obletnici Frančiškovega pontifikata, javnosti pa so jih predstavili minuli konec tedna v Rabatu.



Kralj Mohamed je še zapisal, kako je »trdno odločen, da skupaj s papežem okrepi zgodovinske vezi med Marokom in Vatikanom, v službi vrednot, kot so pravičnost, ljubezen in razmevanje med narodi«.

Nadškof v Rabatu, Vincent Landel, ki vodi Severnoafriško škofovsko konferenco CERNA, se je pred dvema tednoma v Vatikanu sestal s papežem Frančiškom. Pred avdienco je v pogovoru za Radio Vatikan povedal, da je položaj v Maroku zadovoljiv: »Živimo v miru in sožitju z muslimani.«

Kristjani v Maroku so praviloma tujci, pogosto »tako rekoč na poti«. Krajevne Cerkve so izredno mlade, v Maroku živi okoli 30.000 kristjanov, njihova povprečna starost je 35 let. »Živimo sredi muslimanov in imamo zagotovljeno versko svobodo, vendar pod pogojem, da svojo vero udejanjamo v prostorih češčenja. Spreobračanje vernikov je kaznivo dejanje. V tem pogledu verska svoboda ni vedno enostavna«, je pojasnil nadškof Landel.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Nalaganje
Nazaj na vrh