Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Martin Golob v Veržeju: Ko smo doma molili za bodoče žene, sem malce »šprical«

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 30. 03. 2023 / 13:10
Oznake: Dogodek, Duhovnik, Knjiga
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.03.2023 / 17:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Martin Golob v Veržeju: Ko smo doma molili za bodoče žene, sem malce »šprical«
Na predstavitvi knjige v Veržeju. FOTO: Karlo Smodiš

Martin Golob v Veržeju: Ko smo doma molili za bodoče žene, sem malce »šprical«

Če Martin Golob pri molitvi, ki so jo molili doma na kmetiji vsak večer, ne bi malce »šprical«, ko so fantje z mamo in očetom molili za bodoče žene, ga najverjetneje v sredo, 29. marca, ne bi bilo v Kovačičevi dvorani v Zavodu Marianum v Veržeju na predstavitvi knjige z naslovom Na spletni prižnici, ki jo je uredil Lojze Grčman.

Pogovor z znanim duhovnikom, ki bi ga lahko uvrstili kar med slovenske tako imenovane vplivneže, in piscem knjige Lojzetom Grčmanom je vodila vodja marketinga pri Družini Manica Ferenc, sicer veržejska rojakinja. Do zdaj je bilo prodanih že 14.300 izvodov. Od vsake prodane knjige gre po besedah Grčmana dva evra v dobrodelne namene. Karitas je tako z zbranimi sredstvi pomagala že več družinam.

FOTO: Karlo Smodiš

Dvorana je bila več kot nabito polna, saj so nekateri poslušali prigode ob nastajanju knjige, življenjske modrosti in izkušnje, ki jih prinese življenje, tudi na hodniku in v preddverju dvorane. Golob je med drugim povedal, da na predstavitvah knjige še zdaleč ne gre za kakšno samopromocijo, ampak v srečanjih vidi odlično priložnost za oznanjevanje, hkrati pa so poti tudi molitveno obarvane, saj običajno z Lojzetom v avtu molita rožni venec. Sodelovanje z Lojzetom pa se je začelo s pogovorom in vabilom, da Martin za Aleteio posname vlog.

Martin Golob med podpisovanjem knjig. FOTO: Karlo Smodiš

Navzoče, ki so se večkrat nasmejali odkritosrčnim Martinovim besedam, je zaprosil, naj radi molijo za duhovnike, škofe, papeža in vso Cerkev. Predstavitev knjige, ki jo je izdala Založba Družina, je bila zadnja v prvem delu predstavitev po Sloveniji, saj, kot je dejal Golob, se želi v času okrog velikonočnih praznikov v večji meri posvetiti domačim vernikom.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Na spletni prižnici
Pričevanja
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh