Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Knjiga Martina Goloba v že 6. ponatis, pomembna tudi dobrodelna nota

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 16. 03. 2023 / 12:25
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 16.03.2023 / 14:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Knjiga Martina Goloba v že 6. ponatis, pomembna tudi dobrodelna nota
Novinarska konferenca 100 dni po izidu knjige Martina Goloba. FOTO: M. P.

Knjiga Martina Goloba v že 6. ponatis, pomembna tudi dobrodelna nota

Na Družini so danes novinarjem predstavili poseben mejnik, povezan z izidom knjige Martina Goloba in Lojzeta Grčmana Na spletni prižnici.

Mineva sto dni od prvega izida knjige Na spletni prižnici, v kateri Martin Golob spregovori o sebi, predvsem pa o svoji veri in o tem, kaj uči Katoliška cerkev. Knjiga je velika uspešnica predvsem zaradi Martinove priljubljenosti med širokimi ljudskimi množicami. V prednaročilih so je prodali 1200 izvodov, trenutno pa so pri številu prodanih izvodov 13.500, zato je knjiga že v šestem ponatisu.

Presenečeni nad odzivom ljudi

"Vsekakor smo pričakovali, da bo knjiga uspešnica," je povedal Tone Rode, direktor založbe Družina, ki je knjigo izdala. "Martin se je zelo potrudil, Lojze se je angažiral in tudi celotna hiša, da bi sporočilo te knjige doseglo čim več ljudi," je dejal in dodal, da ga trenutno število prodanih izvodov kljub temu preseneča. "Spodbudno je, da ta knjiga ne trži rumenega tiska in novic o znanih osebnostih, ampak govori o Martinovi veri, sreči, o vsem, kar nas osrečuje, vsaj tiste, ki imamo nek oseben odnos z Jezusom."

24 tisoč evrov za pomoč šestim družinam v stiski

Vodja Družininega marketinga Manica Ferenc je izpostavila dobrodelno noto, saj gresta od vsake prodane knjige dva evra za pomoč družinam v stiski. Pri tem sodeluje tudi Slovenska karitas. "Pomagali smo že šestim družinam in zbiramo sredstva za sedmo," je povedala in naštela tudi konkretne družine, ki so jim že pomagali. Tako so razdelili že 24 tisoč evrov, vsaki družini po štiri tisoč.

Martin Golob predstavitve knjige vidi kot priložnost za srečanje z ljudmi

Martin Golob je vesel, da se knjiga tako hitro širi med ljudmi in kot je povedal, gre rad na predstavitve. "Na vsa ta srečanja prihajajo različni ljudje: od starejših, tistih, ki so gledali prenose svetih maš, do tistih, ki me poznajo prek medijev ali pa jih samo zanima. Večkrat je prišla tudi kaka oseba, ki je zelo oddaljena od Cerkve ali pa sploh ni del Cerkve, ampak jo to področje zanima. Takih sem vesel, imamo tudi možnost, da se pogovorimo. In gotovo je to tudi približevanje našega načina življenja, vere, duhovniškega poklica, da se nekako približamo ljudem tudi po kaki drugi poti, ne samo znotraj obzidja cerkve. Počaščen sem, da sem lahko v civilnih prostorih kot duhovnik." 

Martin Golob prinaša veselje

Tudi Lojze Grčman, ki je knjigo Na spletni prižnici napisal na podlagi 13 ur pogovorov z Martinom Golobom, pravi, da ga navdušuje, s kakšnimi občutki odhajajo ljudje iz srečanj z Martinom. "Martina imajo zaradi njegovega delovanja in topline po vsej Sloveniji za svojega župnika, duhovnika. Ko vidim, kako obogateni odhajajo ali kako sva se potrudila, da so vsaj za tisto uro, uro in pol malo pozabili na skrbi in težave in da gredo z lažjim srcem nazaj v svet, je to nekaj, kar me res zelo napolni in tudi zato bom šel z veseljem še kam."

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Na spletni prižnici
Pričevanja
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh