Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spodbude Martina Goloba tudi v knjižni obliki [VIDEO]

Za vas piše:
Aleteia
Objava: 08. 11. 2022 / 07:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 08.11.2022 / 10:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
Spodbude Martina Goloba tudi v knjižni obliki [VIDEO]
Martin Golob in novinar Aleteie ter avtor knjige Lojze Grčman. FOTO: Siniša Kanižaj

Spodbude Martina Goloba tudi v knjižni obliki [VIDEO]

Vlogi, nagovori, pridige in medijski nastopi župnika Martina Goloba bodo zaživeli tudi v knjigi Na spletni prižnici.

»Knjigo, ki je izšla pri založbi Družina, sva soustvarila z Lojzetom Grčmanom. Želim, da bi po njej govoril Sveti Duh. Namen knjige je bralcu približati življenje duhovnika in življenje v veri. Cerkev bi ljudje lažje razumeli, če bi jo bolje poznali. Tudi to sem imel v mislih, ko je knjiga nastajala. Verjamem, da bo branje lahko koga opogumilo pri hoji za Kristusom,« je v sproščenem pogovoru s piscem knjige Lojzetom Grčmanom, novinarjem Aleteie, in urednico tega spletnega medija Urško Leskovšek, povedal Martin Golob, župnik v Grosupljem, na Lipoglavu in Polici. 

Več o knjigi in ugodnejšem prednaročilu lahko najdete tukaj.

Urednica Aleteie Urška Leskovšek, Martin Golob in Lojze Grčman. FOTO: Siniša Kanižaj

Knjiga misli in spodbud

Knjiga Golobovih misli in spodbud nosi naslov Na spletni prižnici. Ima 185 strani, krasijo jo simpatične ilustracije, ki vas bodo spomnile na njegove prenose svetih maš v koronačasu, in bogat dodatek fotografij iz različnih obdobij Martinovega življenja.
Na pot so jo s svojimi besedami poleg Aleteijine urednice Urške med drugim pospremili ljubljanski nadškof Stanislav Zore, televizijska voditeljica Bernarda Žarn in radijski voditelj Denis Avdić. Do 21. novembra jo lahko prednaročite po znižani ceni.

Izid v drugi polovici novembra

Knjiga, ki bo izšla v drugi polovici novembra, je tematsko razdeljena na štiri dele. V prvem, skladno z naslovom, Martin pripoveduje o začetkih svojega vloganja, odzivih, sporočilih, tremi, dvomih, o gostovanjih v najrazličnejših medijih in podobno. V drugem sklopu tem osvetli odnose, ki tkejo naša življenja – od otroštva pa do odnosa s starejšimi, njemu tako ljubimi osebami.


Knjiga o Martinu Golobu bo izšla v drugi polovici novembra. FOTO: Osebno arhiv

Tretji in četrti del pa sta izraziteje namenjena duhovnosti. Župnik Martin se tam posveti molitvi in po svoje, razumljivo, jasno ter z zgovornimi primeri pojasni pomen zakramentov, deset Božjih zapovedi in blagre. Vseskozi pa se povsem konkretno in med vrsticami pojavljajo pomembna in včasih pereča življenjska vprašanja ter odgovori nanje. O zakonu, družini, vzgoji, splavu, nauku starejših, zaupanju in seveda veri.

FOTO: Siniša Kanižaj

»Martina je veselje gledati in poslušati«

Knjiga je izšla pri naši založbi. Direktor Tone Rode je ob tem dejal: »Martina je veselje gledati in poslušati, saj resnično oznanja veselo novico Božje ljubezni in se s človeško toplino ter dobro voljo zna približati vsakomur, ki mu pride naproti. Martina pa bo zdaj mogoče tudi brati! Verjamem, da bo knjiga marsikomu pomagala vstopiti v njegov svet in razumeti, kje je izvir njegovega veselja, navdušenja, sočutja, vere in upanja.«

Knjiga ima tudi dobrodelno noto. Dva evra od vsakega prodanega izvoda bosta namreč namenjena pomoči 22-letnemu Žigu, ki se bojuje s cerebralno paralizo.

»Vsi smo lačni in žejni spodbud«

»Ne le počaščen in zadovoljen, ampak resnično srečen in izdano hvaležen sem, da sem bil del ustvarjalno tako izpolnjujočega projekta, kot je bilo snovanje knjige z Martinom Golobom. Njegov čut za človeka je neverjeten. To sem občutil že mnogokrat, v zadnjih mesecih pa še na posebej bližnji in intenzivni način. V tem hektičnem svetu smo vsi lačni in žejni spodbud. Prepričan sem, da bo v knjigi vsakdo našel zase kako duhovno ali življenjsko vodilo,« pa se je ustvarjanja, pri čemer mu je za podlago služilo 13 ur pogovorov z Martinom Golobom, spomnil avtor Lojze Grčman. Na spletni prižnici je zanj, po biografiji rokometaša Uroša Zormana, drugo knjižno delo.

Nalaganje
Nazaj na vrh