Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Maša in spravna slovesnost v Kočevskem Rogu

Objava: 31. 05. 2011 / 09:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Maša in spravna slovesnost v Kočevskem Rogu

Pred kapelo Božjega usmiljenja ob grobišču pod Krenom v Kočevskem Rogu bo v nedeljo, 5. junija 2011, ob 11. uri dvaindvajseta obletna maša za žrtve revolucionarnega nasilja, ki jo organizira župnija Kočevje.

Pred kapelo Božjega usmiljenja ob grobišču pod Krenom v Kočevskem Rogu bo v nedeljo, 5. junija 2011, ob 11. uri dvaindvajseta obletna maša za žrtve revolucionarnega nasilja, ki jo organizira župnija Kočevje. Somaševanje bo vodil prelat dr. Janez Gril. Sledil bo kulturni program, ki ga pripravlja Nova slovenska zaveza.

Grobišče Pod Krenom simbolno predstavlja številna druga grobišča po vsej Sloveniji. Prvo spravno slovesnost je 8. julija 1990, ob udeležbi več kot trideset tisoč vernikov, vodil tedanji ljubljanski nadškof metropolit dr. Alojzij Šuštar. Od ustanovitve novih škofij 7. aprila 2006 dalje grobišče leži na ozemlju novomeške škofije, pred tem pa je bilo na ozemlju ljubljanske nadškofije.

Namen srečanja je molitev za pokojne ter spravo in odpuščanje v slovenskem narodu. V Rog že več kot dve desetletji tradicionalno prihajajo svojci pobitih vojnih ujetnikov, ki so bili leta 1945 vrnjeni z avstrijske Koroške. Verujoči čutijo posebno skrb in dolžnost do svetega kraja, kjer počiva veliko število novodobnih mučencev. To je kraj spomina, kamor romajo in kjer molijo za spravo v našem narodu.

Kapelo v Kočevskem Rogu je maja 2005 umetniško opremil slovenski jezuit p. Marko Ivan Rupnik skupaj z ekipo umetnikov iz Centra Alleti v Rimu.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh