Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Maša zadušnica za dr. Lovra Šturma

Objava: 15. 12. 2021 / 14:10
Oznake: Družba, Maša
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.12.2021 / 19:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Maša zadušnica za dr. Lovra Šturma
Sveta maša ob sedmem dnevu po pogrebu dr. Lovra Šturma bo jutri. FOTO: Tatjana Splichal

Maša zadušnica za dr. Lovra Šturma

Kot so sporočili s Slovenske škofovske konference (SŠK), bo jutri, v četrtek, 16. decembra 2021, sveta maša za pokojnega dr. Lovra Šturma.

Pravnik, profesor, nekdanji predsednik ustavnega sodišča in minister za šolstvo in za pravosodje dr. Lovro Šturm je v starosti 83 let umrl v četrtek, 2. decembra. V govoru na njegovem pogrebu je upokojeni ljubljanski nadškof msgr. dr. Anton Stres poudaril, da pokojni »ni bil le profesor, ki je pravo in s tem pravičnost poučeval, temveč je zanjo delal«, ter da mu bomo »verni ljudje večno hvaležni za vse, kar je storil kot član in predsednik ustavnega sodišča in kot minister za pravosodje, ki je pripravil tako temeljit in utemeljen novi Zakon o verski svobodi, da ga njegovi nasprotniki niso uspeli razveljaviti.«

Mašo bo daroval nadškof Zore

Sveta maša ob sedmem dnevu po pogrebu bo torej v četrtek ob 16. uri v frančiškanski cerkvi na Tromostovju v Ljubljani. Mašo zadušnico bo daroval ljubljanski nadškof metropolit in predsednik SŠK msgr. Stanislav Zore. Po blagoslovu bo spregovoril tudi predsednik republike Borut Pahor. Vsi navzoči verniki in somaševalci bodo morali za udeležbo pri sveti maši izpolnjevati pogoj PCT, nositi obrazno zaščitno masko in vzdrževati medsebojno razdaljo vsaj 1,5 metra, so še sporočili iz SŠK.

Nalaganje
Nazaj na vrh