Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Maša zadušnica za msgr. Urana odpovedana

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 10. 07. 2020 / 09:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.07.2020 / 09:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Maša zadušnica za msgr. Urana odpovedana

Maša zadušnica za msgr. Urana odpovedana

Slovesna sveta maša zadušnica bi morala biti prihodnjo soboto v ljubljanski stolnici.

Foto: Tatjana Splichal

Maša zadušnica za upokojenega ljubljanskega nadškofa metropolita msgr. Alojza Urana, ki je bila sprva načrtovana za prihodnjo soboto, 18. julija, je zaradi ponovno zaostrenih razmer glede novega koronavirusa in posledično povečanega tveganja odpovedana, je danes sobratom duhovnikom, redovnicam in redovnikom ter vernicam in vernikom sporočil ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore.

»Za soboto, 18. julija 2020, ob 9. uri smo načrtovali v ljubljanski stolnici slovesno sveto mašo zadušnico za upokojenega ljubljanskega nadškofa metropolita msgr. Alojza Urana. Upali smo, da se bodo razmere glede koronavirusa toliko umirile, da bomo lahko z vsemi verniki, duhovniki, redovnicami in redovniki, ki bi želeli priti, darovali slovesno sv. mašo zadušnico. Zaradi izrednih razmer koronavirusa je bil namreč pogreb s pogrebno sveto mašo v sredo, 15. aprila 2020, v ožjem krogu sorodnikov in nekaterih sobratov duhovnikov v ljubljanski stolnici.

Razmere glede epidemije koronavirusa so se žal ponovno zaostrile in ne moremo tvegati velikega števila ljudi v stolni cerkvi. Zato moramo žal to slovesno sv. mašo zadušnico odpovedati.

Pokojnega nadškofa Urana se radi hvaležno spominjajmo pri sv. mašah in molitvah. Naj mu nebeški Oče obilno nakloni zasluženo nagrado v nebesih,« je zapisal nadškof Zore.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh