Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Maše ob začetku akademskega leta in študentska pastorala

Objava: 04. 10. 2011 / 08:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Maše ob začetku akademskega leta in študentska pastorala

Za študentsko pastoralo je poskrbljeno po vseh slovenskih škofijah.

Maše ob začetku akademskega leta

Škofija Novo mesto

Novomeški škof. msgr. Andrej Glavan bo v petek, 7. oktobra 2011, ob 19. uri, v stolnici sv. Nikolaja v Novem mestu ob začetku akademskega leta daroval mašo v čast Svetemu Duhu. Diplomantom, ki so uspešno končali študij v Katehetsko pastoralni šoli, bo podelil diplome.

Nadškofija Ljubljana

Ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres bo v torek, 11. oktobra 2011, ob 18.30, v stolnici sv. Nikolaja v Ljubljani ob začetku akademskega leta daroval mašo v čast Svetemu Duhu. Somaševal bo tudi študentski duhovnik Klemen Svetelj. Prepevali bodo pevci študentskega zbora Mladost, Pesem, Prijateljstvo (MPP). K maši so povabili univerzitetne profesorice in profesorje, mlade raziskovalce, nepedagoško osebje, ki je zaposleno v visokošolskih in univerzitetnih ustanovah ter študentke in študente.

Škofija Koper

Koprski škof msgr. Metod Pirih bo v torek, 11. oktobra 2011, ob 19. uri, v stolnici Marijinega vnebovzetja v Kopru ob začetku akademskega leta daroval mašo v čast Svetemu Duhu. Somaševal bo tudi študentski duhovnik Tomaž Kete. K maši so posebej povabili študentke in študente.

Škofija Celje

Celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek bo v sredo, 12. oktobra 2011, ob 18. uri, v stolnici sv. Danijela v Celju ob začetku akademskega leta daroval mašo v čast Svetemu Duhu. Somaševal bo tudi študentski duhovnik Srečko Hren. K maši so posebej povabili študentke in študente.

Nadškofija Maribor

Mariborski nadškof metropolit msgr. dr. Marjan Turnšek bo v sredo, 12. oktobra 2011, ob 18. uri v stolnici sv. Janeza Krstnika v Mariboru ob začetku akademskega leta daroval mašo v čast Svetemu Duhu. Somaševal bo tudi študentski duhovnik p. Ivan Hočevar DJ. K maši so povabili univerzitetne profesorice in profesorje, mlade raziskovalce, nepedagoško osebje, ki je zaposleno v visokošolskih in univerzitetnih ustanovah ter študentke in študente.


Študentska pastorala v Sloveniji

Škofija Celje

V celjski škofiji je za področje študentske pastorale odgovoren župnik iz župnije Celje – Sveti Duh Srečko Hren.

Škofija Koper

V koprski škofiji za delo s študenti skrbi Študentski center Jadro. Sedež društva je v frančiškanskem samostanu na Destradijevem trgu 10a v Kopru. Maša za študente v cerkvi sv. Ane je vsak torek ob 19.30. Po maši je večer za študente v ŠC Jadro.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani: http://www.jadro.si/.

Nadškofija Ljubljana

Sedež študentske pastorale v ljubljanski nadškofiji je na Poljanski cesti 4 (v atriju dvorišča Teološke fakultete) v Ljubljani.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani: http://www.unipas.si/.

Nadškofija Maribor

V mariborski nadškofiji na področju študentske pastorale deluje Katoliški študentski center Sinaj na Koroški cesti 1 v Mariboru.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani: http://www.sinaj.si/web/.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh