Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mohorič dobil še drugo etapo letošnje dirke po Franciji [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 16. 07. 2021 / 16:54
Oznake: Slovenija, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.07.2021 / 19:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mohorič dobil še drugo etapo letošnje dirke po Franciji [VIDEO]
Matej Mohorič na letošnji kolesarski dirki po Sloveniji FOTO: Anže Malovrh/STA

Mohorič dobil še drugo etapo letošnje dirke po Franciji [VIDEO]

Slovenski kolesar Matej Mohorič je zmagovalec 19. etape letošnje dirke po Franciji: na 207 kilometrov dolgi trasi od Mourenxa do Libourna je bil najmočnejši med 20 ubežniki, ki jim je glavnina prepustila boj za etapno zmago.

Okoli 20 minut za ubežniki je v rumeni majici v cilj prikolesaril tudi Tadej Pogačar, ki bo, če se ne zgodi nič nepredvidenega, v nedeljo slavil svojo drugo zmago na znameniti dirki.

Slovenski kolesarji so se z odlično vožnjo Mateja Mohoriča danes podpisali še pod peto etapno zmago na letošnjem Touru, kar je po navedbah STA največ med vsemi nastopajočimi državami; s štirimi sledijo Britanci po zaslugi Marka Cavendisha iz ekipe Deceuninck-Quick-Step.

Od slovenskih kolesarjev ima tri posamične uspehe na letošnji dirki po Franciji Pogačar (UAE Team Emirates), Mohorič pa je danes prikolesaril do svoje druge.


Slovenski kolesarji so se z odlično vožnjo Mateja Mohoriča danes podpisali še pod peto etapno zmago na letošnjem Touru.

Slovenski državni prvak v cestni preizkušnji je prvo zmago na Touru osvojil v sedmi, najdaljši etapi, dolgi kar 249 kilometrov, ko je prav tako samostojno napadel tekmece in v zaključku prehitel vse ubežnike. Tokrat se je zgodilo podobno, le da je bila etapa občutno krajša, dolga okoli 200 kilometrov, in bolj ravninska.

Matej Mohorič je tako v svoji karieri doslej dosegel 14. zmag v poklicnem kolesarstvu, od tega ima etapne zmage tudi na obeh drugih največjih tritedenskih dirkah po Italiji in Španiji: leta 2017 je dobil sedmo etapo na Vuelti, leto pozneje pa deseto na Giru.

Jutri kolesarje čaka še predzadnja etapa, dirka na kronometer od Libourna do Saint-Emiliona. Trasa je dolga 30,8 km, med glavnimi favoriti za etapno zmago pa bo tudi naš Tadej Pogačar.

Kupi v trgovini

Mož neuklonljivih ramen
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh