Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Matjaž Roter iz Kanade v Čad

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 16. 02. 2022 / 08:11
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.02.2022 / 12:05
Ustavi predvajanje Nalaganje
Matjaž Roter iz Kanade v Čad
Matjaž Roter. FOTO: Ksenja Hočevar/arhiv Družine

Matjaž Roter iz Kanade v Čad

Matjaža Roterja, duhovnika celjske škofije, ki je od julija 2019 delal na nunciaturi v Ottawi v Kanadi, je papež Frančišek imenoval za odpravnika poslov nunciature v afriškem Čadu.

Preberite še: Papeževo sporočilo iz Kolumbije tudi za Slovence

Po treh državah na ameriški celini (Urugvaj, Kolumbija in Kanada) diplomat Svetega sedeža Matjaž Roter v teh dneh odhaja na novo delovno mesto na afriško celino. Na nuciaturi v mestu N'Djamena v državi Čad bo odpravnik poslov; nuncij za skupino afriških držav, kamor spada tudi Čad, ima rezidenco v Banguiju, glavnem mestu Srednjeafriške Republike.

Po nuncijih dr. Ivanu Jurkoviču in dr. Mitji Leskovarju je Matjaž Roter tretji slovenski duhovnik v papeški diplomaciji.

Matjaž Roter (1978) je v diplomatsko službo Svetega sedeža vstopil julija 2013, ko je bil imenovan za atašeja (addeto) Apostolske nunciature v Urugvaju; zatem je bil še na apostolski nunciaturi v Kolumbiji in prvi sekretar apostolske nunciature v Ottawi. Po nuncijih dr. Ivanu Jurkoviču in dr. Mitji Leskovarju je tretji slovenski duhovnik v papeški diplomaciji.

FOTO: arhiv Družine

Trboveljčan, iz župnije sv. Marije, Matere Cerkve, je pred odhodom v tujino diplomiral na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani, leta 2003 je bil posvečen v duhovnika v mariborski stolnici. Do odhoda na podiplomski študij v Rim je štiri leta deloval kot župnijski kaplan v župniji Brežice ter sočasno v župniji Kapele pri Brežicah. V času študija v Rimu je bil najprej gojenec Papeškega nemškega inštituta Santa Maria dell'Anima. Junija 2013 je na Pravnem inštitutu Utriusque Iuris Papeške lateranske univerze v Rimu uspešno obranil doktorsko disertacijo s področja pravnih ved.

Preberite še: Diplomat malo govori in dobro posluša

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh