Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Maturitetni rezultati na škofijskih gimnazijah

Objava: 18. 07. 2011 / 07:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Maturitetni rezultati na škofijskih gimnazijah

Na katoliških gimnazijah v Sloveniji je letos splošno maturo opravljalo tristosedeminosemdeset dijakinj in dijakov.

Na katoliških gimnazijah v Sloveniji je letos splošno maturo opravljalo tristosedeminosemdeset dijakinj in dijakov. Kot poročajo s Tiskovnega urada SŠK, so rezultati po posameznih šolah naslednji:

Škofijska gimnazija Vipava (ŠGV)

V četrti letnik ŠGV je bilo v šolskem letu 2010/2011 vpisanih triinsedemdeset dijakinj in dijakov. Vsi dijaki so uspešno končali letnik ter se prijavili na spomladanski maturitetni rok. Maturo je uspešno opravilo oseminšestdeset dijakinj in dijakov (94,4 %), ki so v povprečju dosegli 21,7 točke. Trije med njimi so zlati maturanti.

Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška Maribor (ŠGAMS)

Na ŠGAMS je maturo opravljalo stoosem dijakinj in dijakov, uspešno jo je opravilo 91,6 %, šest dijakov je doseglo petindvajset točk in več, šest pa je bilo odličnih maturantov.

Škofijska klasična gimnazija Ljubljana (ŠKG)

Spomladanskega roka mature 2011 se je udeležilo stodevetinštirideset dijakinj in dijakov ŠKG, uspešnih je bilo 99,32 %. Povprečje doseženih točk znaša 23,15 in predstavlja sedmi najboljši točkovni uspeh doslej v petnajstih letih mature na ŠKG. Posebej se je izkazalo dvaintrideset maturantov, ki so dosegli osemindvajset točk ali več in so odlični, med njimi je sedemnajst takih, ki so dosegli trideset točk ali več. Dva maturanta sta pri geografiji in pri fiziki dosegla najboljše odstotne točke pri posameznem predmetu v Sloveniji.

Gimnazija Želimlje

Maturanti Gimnazije Želimlje so bili na letošnji maturi že enajstič zapored 100 % uspešni. Med sedeminpetdesetimi maturanti je bilo pet takih, ki so dosegli trideset in več točk (zlati maturanti). Dijak z najmanj točkami je dosegel petnajst točk. V primerjavi z republiškim povprečjem, kjer je bila uspešnost 92,07 % in število točk 19,70, je bilo povprečje na Gimnaziji Želimlje 22,02 točki. Dijakinje in dijaki omenjene šole so se najbolj izkazali pri zgodovini, psihologiji in geografiji, kjer je bilo povprečje v primerjavi z republiškim za več kot eno oceno višje.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh