Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Med bralci dvojna, velikonočna številka Družine

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 29. 03. 2018 / 08:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.03.2018 / 13:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Med bralci dvojna, velikonočna številka Družine

Med bralci dvojna, velikonočna številka Družine

V branje priporočamo predvsem pogovora z br. Ranierom Cantalamesso in nadškofom Zoretom.

Izšla je dvojna, velikonočna številka našega tednika, ki v prazničnih dneh znova prinaša obilico zanimivega branja. Pogovarjali smo se s papeškim pridigarjem br. Ranierom Cantalamesso in ljubljanskim nadškofom Stanislavom Zoretom, v slikoviti reportaži pa predstavljamo dolgoletno slovensko tradicijo pritrkovanja. Objavljamo velikonočno voščilo slovenskih škofov in komentar p. Marka Ivana Rupnika, prav tako namenjen velikonočnim praznikom. Kot osebnost tedna predstavljamo Heleno Ilc, vodjo Ribniškega pasijona, pri katerem sodeluje že dvanajsto leto.


Foto: arhiv Družine

V novi številki Družine pišemo, kako je papež Frančišek opogumil mlade na letošnjo cvetno nedeljo, in predstavljamo »francoskega Kolbeja«, nesebičnega policista, ki je v terorističnem napadu žrtvoval svoje življenje za talko. Na straneh mladega vala bomo izvedeli, kako veliko noč praznujejo v bolnišnicah.

Kako Slovenija skrbi za manjšine na svojem ozemlju, je v pogovoru pojasnil dr. Dejan Valentinčič, tokratni prepih Manice Ferenc pa je namenjen (jeruzalemskim) ženam. Reportažo smo pripravili tudi ob 40. obletnici vrnitve sester klaris v Slovenijo, radovednež pa je tokrat obiskal bunker Škrilj na Kočevskem, ki so ga lansko poletje odprli za oglede.


Foto: Tatjana Splichal

Aprilska številka priloge Naša družina je prav tako velikonočno obarvana. O svoji Kalvariji, velikem petku, pa tudi velikonočnem jutru je spregovorila družina Demšar iz Rudnega pri Železnikih, zdravnica Kristina Grošelj pa v srečanju s stiskami bolnikov prepoznava, kaj je v življenju bistveno. Pišemo o družini kot kraju poučevanja otrok v veri in o predanosti, ki je najbolj notranje bistvo ljubezni, ter v prispevku opozarjamo na razmere v domovih za starejše na Hrvaškem in v Sloveniji.

Želimo vam blagoslovljeno veliko noč in veliko zanimivega branja v prazničnih dneh!

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh