Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Med nemškimi evangeličani kmalu vsak tretji član starejši od 65 let

Objava: 10. 10. 2011 / 09:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Med nemškimi evangeličani kmalu vsak tretji član starejši od 65 let

Evangeličanska Cerkev v Nemčiji je minuli teden v Hannovru zasedala na temo 'Starost in prihodnost Cerkve'.

V nemški evangeličanski Cerkvi povprečna starost njenih članov narašča hitreje kot povprečna starost celotnega prebivalstva. Leta 2040 bo delež njenih članov, starejših od 65 let, že 36%, so sporočili predstavniki nemških evangeličanov, kar je 14% več kot velja za celotno nemško družbo.

Evangeličanska Cerkev želi v luči teh številčnih podatkov pripraviti nove smernice za delo s starejšim prebivalstvom. Spodbujali naj bi častno sodelovanje laikov in skušali malce 'popraviti' celotno starostno podobo, je bil eden izmed sklepov konference v Hannovru, kjer so nemški evangeličani zasedali na temo 'Starost in prihodnost Cerkve'. Ugotovili so namreč, da se ljudje med 'starejše' začnejo prištevati šele ob koncu osmega življenjskega desetletja, medtem ko je pripravljenost za sodelovanje v laiških službah v skupini petinšestdeset- in večletnikov še vedno izjemno visoka.

Cerkev bi lahko z naraščanjem starosti svojih članov pridobila vitalnost, so prepričani odgovorni v evangeličanski Cerkvi. 'Starejši' pa so za sodelovanje pripravljeni le v primeru, 'če je njihova dejavnost zaželjena in cenjena'.

Na fotografiji: Nikolaus Schneider, predsednik sveta evangeličanske Cerkve v Nemčiji

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh